Počasí dnes18 °C, zítra23 °C
Sobota 27. dubna 2024  |  Svátek má Jaroslav
Bez reklam

Město koupilo v aukci budovu pošty u nádraží. Zaplatí za ni 38 milionů bez DPH

Město České Budějovice v elektronické aukci koupilo budovu bývalé pošty v Nádražní ulici. Vyhlášená kupní cena byla 38 milionů korun bez DPH, město bylo jediným zájemcem. Prostory by měly podle dřívějšího vyjádření vedení radnice sloužit například jako úschovna kol. V minulosti ale také uvedlo, že považuje objekt za strategický i z hlediska dopravy.

O tom, že se chce město do aukce k prodeji bývalé pošty v Nádražní ulici přihlásit, jsme informovali už na začátku září. „Objekt nám připadá důležitý a strategický z hlediska dopravy. Při nějakém případném rozšiřování Nádražní ulice, budování například cyklostezky nebo z jakéhokoliv dalšího důvodu, by se nám mohla hodit,“ komentoval tehdy důvody náměstek primátorky Petr Maroš (ODS).

Aukci spustila Česká pošta v pátek v 11 hodin dopoledne. Vyhlášená kupní cena byla 38 milionů korun bez DPH. České Budějovice byly v aukci jediným zájemcem. Do několika týdnů by tam měly získat budovu do svého majetku.

„Je to pro nás určitě strategická stavba, kde můžeme doplnit nabídku služeb k nově otevírané budově (vlakového) nádraží. Počítáme s využitím pro turisty, hlavně cykloturisty. Je to pro nás dobrá investice do budovy, která je udržovaná. Bude tam půjčovna a úschovna kol. Chceme, aby tam fungovaly služby pro turisty," řekla včera primátorka Dagmar Škodová Parmová (ODS).

Pod nádražím v Českých Budějovicích postavili sarkofág. Konec rekonstrukce se blíží

Vidíme cíl. Tak okomentoval generální ředitel Správy železnic (SŽ) Jiří Svoboda rekonstrukci nádražní budovy v Českých Budějovicích. Rozsáhlá investice by měla skončit na přelomu roku letošního a toho příštího.

V budově fungovala Česká pošta do letošního července. Poté podnik v rámci úspor desítky poboček po celé republice zrušil. V jižních Čechách prodává pošta ještě budovu v Horní Vltavici na Šumavě, kde je minimální kupní cena 3,6 milionu korun.

Je podle vás dobře, že město budovu koupilo?

Celkem hlasovalo222 čtenářů

Hodnocení článku je 70 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Redakce

Štítky Česká pošta, České Budějovice, elektronická aukce

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Emil Svoboda

To česká pošta přidala i cihly zlata? To je předražené!!

Neděle, 5. listopadu 2023, 02:58Odpovědět

Město koupilo v aukci budovu pošty u nádraží. Zaplatí za ni 38 milionů bez DPH  |  Společnost  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.