Počasí dnes24 °C, zítra25 °C
Neděle 28. dubna 2024  |  Svátek má Vlastislav
Bez reklam

Město vypsalo poslední nutné výběrové řízení ke Slavii. V hlavním sále bude zajížděcí tribuna

Rekonstrukce Kulturního domu Slavie je v plném proudu. Radnice na pondělním zasedání rady města vypsala poslední výběrové řízení na gastrozařízení, které už musela několikrát rušit.

Rekonstrukce Slavie začala po dlouhých přípravách letos v červnu. Vyjít má na zhruba 500 milionů korun a hotová má být v roce 2025. Ministerstvo kultury přispělo na akci 177 milionů korun, což ale znamená, že oprava nemůže trvat déle než dva roky.

Na posledním zasedání rady města toto pondělí vedení radnice řešilo rekonstrukci Slavie v několika bodech. Mimo jiné znovu vypsalo výběrové řízení na gastro, které už v minulosti rušilo.

„Na radě města jsme řešili zrušení výběrového řízení na gastro. Přišly jen dvě nabídky, které bohužel neodpovídali zadání. Chyba byla v rozdílném rozměrů shockerů, což je zařízení na chlazení jídla. Firmy se bohužel netrefili do přesně daných rozměrů, takže jsme výběrové řízení zrušili a vypíšeme ho znovu,“ vysvětlil tehdy náměstek primátorky Petr Maroš (ODS).

Město muselo zrušit výběrové řízení na gastro ve Slavii. Vypíše nové

Dlouho očekávaná rekonstrukce Kulturního domu Slavie začala letos v červnu. Na stavbě už se pracuje a podle radnice běží vše podle časového plánu. Na posledním jednání rady města ale museli radní zrušit výběrové řízení na kuchyňské zařízení....

Jde o poslední výběrové řízení, které musí město v rámci akce stavebně dodělat.

Kromě toho se řešilo také doplacení navýšených peněz pro projektanta, který musel předělat jeden z prvků d připravovaném kulturním domě. „Dodělával zajížděcí tribunu na hlavním sále. Z minulého vedení bylo rozhodnuto, že by tam byly židle, které by se uklízely. Nám přišlo divné, nedat do budovy za miliardu nějakou automatiku, takže to jsme předělávali a bude tam automatické vyjíždění a zajíždění podia,“ dovysvětlil dnes redakci Maroš.

Hodnocení článku je 60 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto RiMa

Štítky kd slavie, rekonstrukce, město, české budějovice, výběrové řízení

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Martin Poláček

Vážená Elmiro, zkuste se prosím lépe soustředit na shodu podmětu s přísudkem. Děkuji.

Středa, 8. listopadu 2023, 19:36Odpovědět

Jan Strapina

No jo napíčoviny jsou vždycky prachy,ale na podstatné věci nikdy ne!!!!!!!!

Středa, 8. listopadu 2023, 02:22Odpovědět

Město vypsalo poslední nutné výběrové řízení ke Slavii. V hlavním sále bude zajížděcí tribuna  |  Společnost  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.