Počasí dnes25 °C, zítra25 °C
Pondělí 29. dubna 2024  |  Svátek má Robert
Bez reklam

Pošta prodala budovu v Horní Vltavici na Šumavě za vyvolávací cenu 3,6 milionu

Česká pošta prodala v elektronické aukci budovu v Horní Vltavici na Českokrumlovsku za vyvolávací cenu 3,6 milionu korun. Do aukce se přihlásil jediný zájemce. Kupcem je právnická osoba, jaká, mluvčí neuvedl. Minulý týden prodala pošta budovu v českobudějovické Nádražní ulici. Koupilo ji město České Budějovice v elektronické aukci za 38 milionů Kč bez DPH, což byla minimální vyhlášená kupní cena.

„Detaily můžeme zveřejnit po podpisu smlouvy," řekl mluvčí pošty Matyáš Vitík k prodeji budovy v Horní Vltavici. Jde o pozemek s výměrou 386 metrů čtverečních, součástí je objekt určený k bydlení, vyplývá z oznámení o aukci.

V jižních Čechách prodala pošta minulý pátek budovu v Budějovicích. Město tam chce mít zázemí pro turisty, třeba půjčovnu a úschovnu kol.

Česká pošta loni vykázala ztrátu 1,73 miliardy korun, ztrátu čeká i letos. Sáhla tak k úsporám, zrušila 300 z 3200 poboček v polovině roku. Pošta zaměstnává téměř 22 tisíc lidí, ke konci května zrušila v souvislosti se zavíráním poboček 924 míst, z toho dostalo výpověď asi 600 zaměstnanců. Na jihu Čech zrušila Česká pošta od července 16 poboček, z toho v Budějovicích pět, zůstalo jich osm.

Loni pošta prodala 50 nemovitostí za 1,2 miliardy korun. Letos očekává, že prodá 28 pozemků a budov za 625 milionů. Z prodávaných budov jich bude 12 sloužit pro další provoz pošty Partner. Česká pošta předpokládá, že v příštích letech prodá nemovitý majetek v hodnotě 4,5 miliardy korun. Nemovitosti v hodnotě 11 miliard si nechá pro další provoz státního podniku nebo Balíkovny, které se mají od pošty oddělit, uvedl ředitel divize sdílených služeb pošty Ondřej Škorpil.

Město koupilo v aukci budovu pošty u nádraží. Zaplatí za ni 38 milionů bez DPH

Město České Budějovice v elektronické aukci koupilo budovu bývalé pošty v Nádražní ulici. Vyhlášená kupní cena byla 38 milionů korun bez DPH, město bylo jediným zájemcem. Prostory by měly podle dřívějšího vyjádření vedení radnice sloužit...

Pošta také nedávno vypsala výběrové řízení na prodej budovy hlavní pošty na rohu ulice Politických vězňů a Jindřišské ulice v Praze. Vyvolávací cena je 1,538 miliardy korun bez DPH. Tendru předcházela nabídka objektu státním institucím, kterou nikdo nevyužil. Budovu, ve které sídlí i vedení podniku, Česká pošta prodává dohromady s domem v Moravské ulici s cenou 62,39 milionu korun.

Hodnocení článku je 80 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Česká pošta

Štítky reality, pošta, Horní Vltavice

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Pošta prodala budovu v Horní Vltavici na Šumavě za vyvolávací cenu 3,6 milionu  |  Společnost  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.