Počasí dnes24 °C, zítra25 °C
Neděle 28. dubna 2024  |  Svátek má Vlastislav
Bez reklam

Skiareály Lipno a Zadov nechaly ceny skipasů stejné jako loni. Hochficht zdražil asi o deset procent

Lyžařské areály se připravují na zahájení nové sezóny. Zimní středisko Lipno, největší lyžařský areál na jihu Čech, a zadovský areál nechají v nové zimní sezoně ceny skipasů stejné jako loni. Oproti tomu na Hochfichtu dojde meziročně zhruba k desetiprocentnímu zdražení.

Zimní středisko Lipno, největší lyžařský areál na jihu Čech, nechá v nové zimní sezoně ceny skipasů stejné jako loni, řekli novinářům jeho zástupci. V nejvyšší sezoně od Vánoc do 5. ledna a od 3. února do 8. března zaplatí dospělý za jednodenní skipas 1190 Kč, dítě 810 Kč. Vyplývá to z ceníku na webu a meziročního srovnání. Zadovský areál nechal ceny stejné jako loni 850 či 790 Kč, skiareál Hochficht na česko-rakouské hranici zdražil o deset procent, jednodenní skipas pro dospělého vyjde na 1250 Kč. ČTK to sdělili zástupci areálů.

„Rozhodli jsme se letos nezdražovat, ceny skipasů zůstávají na stejných cenách jako loni. A to i přesto, že se nám zvedne DPH, že neuvěřitelným způsobem rostou energie. Je to pro nás obrovsky obtížné. Neznamená to, že máme marže takové, že si můžeme dělat, co chceme. Ale narážíme na cenový strop a naše konkurence v zahraničí má jiné podmínky než má cestovní ruch v České republice. Nechceme to přenášet na klienta. Omezili jsme téměř veškeré investice, dělali jsme jen nutné věci,“ řekl generální manažer areálu Lipno Matěj Kratochvíl. Na dotaz ČTK upřesnil, že areál investoval maximálně několik milionů.

Nová nádrž pro zasněžování

Na Zadově nezdražili. Za jednodenní skipas zaplatí dospělý jako loni, 850 nebo 790 Kč, podle typu sezony. Areál teď dokončuje e-shop, spustí ho příští týden. Na Zadově před novou sezonou postavili nádrž pro zasněžování, zrekonstruovali odbavovací systém, zastřešili pohyblivý pás v dětském parku, další peníze dali do zasněžovacích děl. Investovali kolem 90 milionů. V minulé zimní sezoně navštívilo sjezdový areál asi 65.000 lidí, běžecký areál přilákal okolo 30.000 lyžařů, sdělil ČTK ředitel zadovského areálu Luděk Sáska.

30 milionů na posílení zasněžovacího systému

Ve skiareálu Hochficht na česko-rakouské hranici zdražili skipasy o deset procent. „Ač neradi, museli jsme reagovat na rostoucí náklady i nákladné investice do výroby technického sněhu a jako většina rakouských skiareálů jsme ceny skipasů navýšili zhruba o deset procent. Jednodenní skipas pro dospělého koupí lidé nejvýhodněji zhruba za 1250 Kč, a to online přes webové stránky, které jsou v češtině. Pokud by ho lidé kupovali až na pokladně, zaplatíte o tři eura (asi 74 Kč) víc,“ sdělil za areál Martin Řezáč. Děti do 15 let zaplatí za jednodenní skipas 640 Kč.

Hochficht již spustil on-line prodej skipasů. Lze pořídit sezónní skipasy, prodej hodinových, denních i vícedenních skipasů spustí areál začátkem sezony. S ohledem na vývoj klimatu použil téměř všechny investiční peníze, 30 milionů korun, na posílení zasněžovacího systému. Areál pořídil 11 sněžných děl od firmy Techno Alpin. Technický sníh vyrábí na Hochfichtu přes 140 sněžných děl. Areál, kde je 21 kilometrů sjezdovek, bude mít přes zimu na pokladnách i u lanovek přes 30 českých spolupracovníků. Loni přilákal 250.000 lyžařů. Sezonu zahájí 8. prosince.

Děti za polovic na Lipně

Lipenský areál letos nabídne nově službu Děti za polovic. Ke každému dospělému nebo seniorskému skipasu je možné koupit dětský skipas za 50 procent ceny. Novinkou je i týdenní volitelný skipas, kdy si člověk zvolí variantu lyžování od dvou do šesti dní. Nově bude na Lipně zdarma zasněžený kopec na bobování. „Je to další produkt zadarmo třeba pro ty, kdo hlídají nejmenší děti,“ řekl Kratochvíl. Lipenský areál přilákal minulou zimu 98.900 lidí, nejméně za posledních pět let.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři , | Foto Skiareál Hochfich

Štítky ČR, rekreace, turistika, hory, Lipno, Hochficht

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Skiareály Lipno a Zadov nechaly ceny skipasů stejné jako loni. Hochficht zdražil asi o deset procent  |  Společnost  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.