Počasí dnes24 °C, zítra25 °C
Neděle 28. dubna 2024  |  Svátek má Vlastislav
Bez reklam

Novou ředitelkou pro EHMK 2028 je Veronika Láchová z České federace potravinových bank

Novou ředitelkou zapsaného ústavu České Budějovice – Evropské hlavní město kultury 2028 bude Veronika Láchová. Minulý týden o tom rozhodla komise složená z politiků a odborníků. Láchová působila jako emeritní ředitelka České federace potravinových bank.

V jedenáctičlenné komisi zasedli kromě politiků také profesionálové z kulturního a kreativního odvětví. „Nová ředitelka přesvědčila výběrovou komisi svými schopnostmi řídit tým a být správným leaderem, jakož i z životopisu vyplývajícím smyslem pro vhodnou komunikaci s veřejností a nadšením pro rozvoj vztahů mezi týmem EHMK a vnějším okolím. Přeji jí, aby svou funkci a roli naplňovala s touto neutuchající energií a těším se na intenzivní spolupráci,” říká primátorka města Dagmar Škodová Parmová (ODS).

Veronika Láchová bude zodpovědná za nastavení realizace titulu EHMK a jeho řízení. Kromě toho bude také vytvářet prostředí, ve kterém budou tým a partnerské organizace realizovat plány z přihlášky a tvořit inovativní program vysoké umělecké kvality. Cílem je přilákat do Českých Budějovic návštěvníky z celé republiky, ale i Evropy.

Láchová posledních šest let působila jako ředitelka České federace potravinových bank. Několik let byla také produkční Mezinárodního festivalu Voda, moře, oceány.

Budějovice 2028 hledají ředitele. Bude mít na starost projekty spojené s EHMK

Zapsaný ústav Budějovice 2028 hledá ředitele. Ten bude mít na starost realizaci kulturních a uměleckých projektů a zapojování obyvatel do projektu Evropské hlavní město kultury, kterým se pro rok 2028 staly České Budějovice.

Zastřešujícím tématem českobudějovické přihlášky je (PERMA)KULTURA. „Tento koncept má potenciál propojení města a jeho obyvatel i návštěvníků. Dává nám příležitost zasadit kulturu do každodenního životního standardu celého města. Čím více lidí tomuto konceptu porozumí, tím více jich bude chtít v našem městě žít, navštívit ho, vracet se. Věřím, že se nám společně s týmem, politiky i obyvateli podaří vytvořit unikátní prostor, v němž díky uměleckému programu budeme propojovat, inspirovat se, a to nejen na národní, ale i na evropské úrovni,“ okomentovala Láchová.

Do funkce nastoupí 1. prosince 2023, zvolena byla na šest let. Druhým kandidátem na pozici výkonného ředitele byl současný ředitel Kreativní Prahy Petr Peřinka. Ten s týmem EHMK pracoval od postupu do druhého kola soutěže. Podle radnice bude on i další členové, kteří se na vítězné přihlášce podíleli, s týmem dále spolupracovat.

Hodnocení článku je 80 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Potravinová banka | Zdroj Potravinová banka

Štítky EHMK, nová ředitelka Veronika Láchová

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Novou ředitelkou pro EHMK 2028 je Veronika Láchová z České federace potravinových bank  |  Společnost  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.