Počasí dnes24 °C, zítra25 °C
Neděle 28. dubna 2024  |  Svátek má Vlastislav
Bez reklam

Jedná se o PR článek. Více info k PR článkům můžete najít ZDE.

Začíná budějovický advent. Nasvícená zoo láká tisíce návštěvníků, vánoční atmosféru navodí i na výstavišti

PR článek

Již v sobotu 18. listopadu odstartují tradiční trhy na hlavním náměstí Přemysla Otakara II. v krajském městě a s nimi symbolicky začne i advent na Budějovicku. Program je jako každoročně velmi bohatý a zajímavý. Hlubockou zoo rozzáří tisíce světýlek, trhy budou i na budějovickém výstavišti, kde se chystá také průvod krampusů.

Adventní městečko na budějovickém náměstí Přemysla Otakara II. zdobí nové dřevěné stánky, které vyrobili v Jílovicích na Novohradsku. Letošní novinkou je také nový betlém, který připravil jihočeský umělecký řezbář Jiří Nekola. Návštěvníci se však mohou těšit i na oblíbené klasiky, tedy bohatý adventní trh, perníkovou vyhlídkovou věž, zvoničku, Ježíškovu dílnu, vyhlídkové kolo, foto point nebo ledové kluziště kolem Samsonovy kašny. První bruslaři se svezou po ledě 24. listopadu.

Na budějovické adventní trhy přirozeně vyrážejí místní obyvatelé. Stále častěji se však i podle statistik potvrzuje, že za vánoční atmosférou a programem míří na jih Čech i lidé ze středních či západních Čech, z Prahy nebo z Horního Rakouska. Velkým tahákem je nasvícená zoo v Hluboké nad Vltavou. Tisíce světýlek a několik modelů zvířat hosty potěší od 8. prosince do 7. ledna příštího roku.

„Ve spojení s dalšími adventními akcemi na Budějovicku to vnímáme jako ideální možnost pro návštěvníky, aby vyrazili do jižních Čech například na prodloužený víkend. Program je bohatý a pestrý, takže každý se bude domů vracet příjemně vánočně naladěný,“ přidal Tomáš Polanský, ředitel destinační společnosti Budějovicko.

Předvánoční program v Českých Budějovicích denně nabízí různá lákadla, vystoupení a další akce, jako je řemeslná ulička, talentová soutěž nebo koncert Marie Rottrové. Vánoční strom se rozsvítí v sobotu 2. prosince. Živo bude i na budějovickém výstavišti a to doslova. Průvod 40 skupin démonických Krampusů z Čech, Rakouska, Německa a Švýcarska projde výstavištěm 16. prosince v podvečer. Ještě před tím, na první adventní víkend od 30. listopadu do 3. prosince, se budou konat Vánoce na výstavišti s trhy a doprovodným programem. A celý prosinec se hlavně děti mohou těšit na hravé peklo.

Na Hlubokou nemusíte vyrazit jen do rozsvícené zoo. Tahákem z řady akcí napříč celým adventem je Andělská Hluboká, program se chystá i na státním zámku nebo v Alšově jihočeské galerii. Chybět nemůže ani Vltavotýnský advent nebo předvánoční setkání a Mikuláš v infocentru u Jaderné elektrárny Temelín.

„Říkáme tomu šťastná sedmička, tedy sedm turistických cílů, které návštěvníkům radí, co o adventu na Budějovicku prožít,“ doplnil Polanský. Do výběru zařadil zmiňovanou nasvícenou zoo, zimní prohlídky na hlubockém zámku, Budějovický advent, Andělskou Hlubokou, čerty na výstavišti, vltavotýnský advent a zážitky u temelínských věží. Kompletní program adventních akcí najdete na webu.

Jihočeská centrála cestovního ruchu (JCCR) je organizace zřízená Jihočeským krajem k výkonu funkce destinačního managementu pro region jižní Čechy. Hlavním cílem je realizace projektů zaměřených na rozvoj turistické nabídky a prezentace regionu jako turisticky atraktivní destinace v tuzemsku i zahraničí. Tvoří produktové linie a zajišťuje vydávání tištěných propagačních materiálů. JCCR je provozovatelem Informačního systému cestovního ruchu Jihočeského kraje na www.jiznicechy.cz. JCCR koordinuje činnost turistických oblastí na území Jihočeského kraje, spolupracuje s městy a obcemi, infocentry a subjekty cestovního ruchu z veřejného i soukromého sektoru. Úzce spolupracuje s agenturou CzechTourism, včetně jejích zahraničních zastoupení, komunikuje a spolupracuje se zahraničními partnery při tvorbě a realizaci přeshraničních projektů.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Štítky advent, české budějovice, kultura, vánoce, náměstí, program

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Začíná budějovický advent. Nasvícená zoo láká tisíce návštěvníků, vánoční atmosféru navodí i na výstavišti  |  Společnost  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.