Počasí dnes14 °C, zítra17 °C
Středa 8. května 2024  |  Svátek má Statní svátek
Bez reklam

Vánoční strom je na svém místě. Náměstí ozdobila jedle z Kaliště

Kolem jedenácté hodiny dopoledne dorazil na náměstí Přemysla Otakara II. v Českých Budějovicích letošní vánoční strom. Je jím zhruba osmnáct metrů vysoká jedle, kterou městu darovala rodina z Kaliště. Příjezd a umístění stromu přišly sledovat desítky lidí.

Letošní vánoční strom darovala městu rodina Medvecových z Kaliště. „Když strom dnes ráno odváželi, byl to na jednu stranu smutný pocit. Zasadil ho můj děda s babičkou před asi šedesáti lety. Během dvou nebo tří let ho ještě jednou přesadili, a pak ho umístili k našemu domu. Je nám ho líto, ale už byl moc vysoký a začínal být nebezpečný, tak ať udělá radost ještě více lidem, ne jenom nám," řekl majitel stromu Lukáš Medvec, který usazování jedle v rohu náměstí sledoval s celou rodinou. 

Strom přivezli pracovníci společnosti Lesy a rybníky města České Budějovice kolem jedenácté hodiny dopoledne. Strom nejdříve připevnili „háky“ k jeřábu a následně ho umístili do připraveného prostoru. Poslední úpravy kmene a strom mohl být usazen na své místo. „Je nádherný. Opravdu, Budějovice mají vždycky vánoční strom krásný, ten letošní vypadá už teď nádherně. Těšíme se, jak bude vypadat nazdobený,“ řekla Martina, která se přišla na náměstí podívat se synem.

Během následujících dní bude strom nazdoben a připraven na slavnostní rozsvícení. To je naplánováno na sobotu 2. prosince v 16:30.

Už zítra začínají na náměstí adventní trhy. Českobudějovický advent v letošním roce představí úplně nové stánky, jejichž výroby se ujala jihočeská firma Nema. Od příštího týdne začne fungovat kluziště, už tento víkend se ale budete moct projet vyhlídkovým kolem a prohlédnout si celé vánoční městečko.

Hodnocení článku je 90 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Elmira Talířová

Štítky advent, českobudějovický advent, české budějovice, vánoční strom

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Vánoční strom je na svém místě. Náměstí ozdobila jedle z Kaliště  |  Společnost  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.