Počasí dnes22 °C, zítra13 °C
Čtvrtek 2. května 2024  |  Svátek má Zikmund
Bez reklam

Většina sjezdovek v horských střediscích na jihu Čech je stále v provozu

Většina sjezdovek v horských střediscích na jihu Čech je stále v provozu. Návštěvníci mohou do areálů vyrazit i na Štědrý den.

„Na sjezdovkách se stále drží 50 až 70 centimetrů sněhu. Navíc se má ochladit a snad další sníh ještě připadne," uvedl za Skiareál Lipno Jiří Gruntorád. Dodal, že v provozu je nyní 5,5 kilometru sjezdovek. „Lidé mohou přijet i na Štědrý den, otevřena bude také restaurace a provoz lanovek bude do 16:00," uvedl Gruntorád.

Lyžování o Vánocích nabídne i areál Zadov. Podle provozovatelů jsou podmínky na svazích stále dobré. „Na Štědrý den budeme mít otevřeno zřejmě jen do 13:00, ale lidé budou moct lyžovat za výhodnější ceny," řekl za zadovské středisko Pavel Vondraš. Dodal, že zájemci mohou vyrazit i na běžky, upravený je stále úsek mezi Zadovem a Pláněmi. „Uvidíme, jaké počasí bude v následujících dnech. Očekáváme přeháňky, tak snad budou sněhové a ne dešťové," řekl Vondraš.

Od středy sněží i na Hochfichtu na česko-rakouské hranici. Podle předpovědi by tam do konce týdne mohlo napadnou až půl metru sněhu. „Vše nasvědčuje tomu, že letošní Vánoce budou na Hochfichtu na sněhu. Podmínky jsou výborné, náladu nám může kazit jedině silný vítr, který nás bude následující dny provázet. Proto doporučujeme sledovat naše webové stránky či facebook, kde budeme uvádět aktuální informace o provozu lanovek a vleků," uvedl jednatel areálu Hochficht Gerald Paschinger.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto Skiareál Lipno

Štítky počasí, rekreace, hory, Jihočeský kraj

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Většina sjezdovek v horských střediscích na jihu Čech je stále v provozu  |  Společnost  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.