Počasí dnes24 °C, zítra25 °C
Neděle 28. dubna 2024  |  Svátek má Vlastislav
Bez reklam

Skiareály na jihu Čech mají od 20 do 60 cm sněhu, čekají hodně návštěvníků

Zimní střediska v jižních Čechách mají na svazích od 20 do 60 centimetrů sněhu. V lipenském areálu je otevřených pět kilometrů sjezdovek, na Zadově areály Kobyla i U Horejšů. Provozovatelé čekají o víkendu velkou návštěvnost. Pro běžkaře jsou částečně upravené trasy u hraničního přechodu Zadní Zvonková a na Zadově, podmínky ale nejsou ideální.

Ve skiareálu Lipno se lyžuje na víc než pěti kilometrech sjezdovek. „Díky našemu úžasnému týmu si u nás lidé užijí kolem 60 centimetrů sněhu," informoval za lipenské středisko Jiří Gruntorád. Areál zve také 1. ledna na novoroční výstup na Stezku korunami stromů Lipno.

V zadovském areálu Kobyla leží od 20 do 55 centimetrů sněhu. Nabízí denní i večerní lyžování, jezdí skibusy z Písku a Vimperku. Otevřená je lyžařská škola i půjčovna. Funguje také areál u Horejšů. „Na Vánoce přišla obleva, takže přírodní sníh většinou odtál, zůstal víceméně technický. Výška sněhu trošku ubyla. Na pravé straně areálu Kobyla je stav výborný, na levé maličko horší," řekl za areál Petr Vondraš.

Provozovatelé na Zadově upravili i některé trasy běžkařům. Vondraš doporučuje okruhy ze Zadova do Plání a z Přilby do Starých Hutí. „V lesních úsecích je to horší, místy sníh odtál a musí se to přenášet," popsal Vondraš.

Skiareál Hochficht na česko-rakouské hranici po několika větrných dnech, kdy nárazy větru dosahovaly hodnot orkánu, spustil opět všechny lanovky a vleky. „Díky zásobám technického sněhu je v provozu kompletně celý areál s 20 kilometry sjezdovek. To je zdaleka nejvíce nejen na celé Šumavě, ale i českých pohořích," uvedl v tiskové zprávě ředitel areálu Gerald Paschinger.

Běžkařský areál Schöneben u hraničního přechodu Zadní Zvonková nabízí 26 kilometrů tratí, podmínky však nejsou ideální. Na některých místech jsou stopy znečištěné napadaným jehličím, jinde ze sněhu vykukují kamínky. „I tento stav lze však považovat za malý zázrak, protože v okolí lipenského jezera jsou všechny běžecké trasy mimo provoz," uvedl za provozovatele Martin Řezáč.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto Skiareál Lipno

Štítky ČR, počasí, rekreace, hory, Jihočeský kraj

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Skiareály na jihu Čech mají od 20 do 60 cm sněhu, čekají hodně návštěvníků  |  Společnost  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.