Počasí dnes18 °C, zítra23 °C
Sobota 27. dubna 2024  |  Svátek má Jaroslav
Bez reklam

Žena hodila po motorkáři kosu, pak ho začala pronásledovat. Policie zveřejnila vtipné zásahy z roku 2023

Jihočeští policisté řeší během roku velké množství událostí. Od těch běžných, přes vážné nebo tragické. Najdou se ale i takové, které jsou spíš úsměvné nebo neobvyklé. A právě jejich přehled si už tradičně připravila policie na konec roku.

Přehled vtipných nebo neobvyklých případů zveřejnil na webu policie tiskový mluvčí Jiří Matzner. V dubnu se na policii obrátil muž z Bechyně, podle kterého měla neznámá parta házet na budovu restaurace a na zaparkovaná auta kameny. „Policisté na místě zjistili, že „útočníkem“ je muž, který kamínky trefuje okno své přítelkyně,“ vysvětlil mluvčí.

V květnu zavolal na policii muž, který tvrdil, že na náměstí v Jindřichově Hradci krade nějaký zloděj květiny z květináčů. Dle popisu měl mít na hlavě slaměný klobouk. Přivolaná hlídka zjistila, že se nejedná o zloděje, ale zaměstnance firmy, která má květinovou výzdobu na náměstí na starosti, a že muž si jen plní pracovní povinnosti.

V červnu volali policistům manželé z Písecka. Před jedenáctou večer měli poblíž Nové Hospody vidět výrazné světlo a slyšet hlas z amplionu, který varuje před vstupem na střežený pozemek, a to i přesto, že se podle páru žádný střežený pozemek v okolí nenachází. „Hlídka nakonec zjistila, že jde o staveniště se zaparkovanými stavebními stroji a areál je střežen automatickým zabezpečením s namluveným varováním,“ vysvětlil Matzner.

Velmi dramatické chvíle zažil v polovině června muž z Prachaticka. Ten se obrátil na policii s tím, že ho pronásleduje cizí žena, která po něm navíc poté, co kolem ní projel na motocyklu, měla hodit kosu. Muž nechal motorku na místě a začal před útočnicí utíkat.

„Policisté zjistili, že muž si tento skoro pohádkový příběh nevymyslel. Narazil na policistům známou osobu, která takto podobně neadekvátně někdy reaguje. Ženě zajistili lékařské zklidnění a následně nepříjemný rozhovor na stanici,“ popsal policejní mluvčí.

Psí láska nebo spící koně

Policie řešila také několik příběhů spojených se zvířaty. Tím prvním je událost z února, kdy na policii zavolala žena, která na kameře viděla, že se jí na pozemek podhrabal cizí pes a teď tam prohání její „papírovou“ fenku. Požádala proto policii, aby přijela psa chytit.

„Policisté vše vyhodnotili, psí lásce už asi nikdo nezabrání, a majitelce pozemku řekli, že si musí zavolat odchytovou službu,“ uzavřel Matzner.

Ze Sezimova Ústí zase volala žena, která viděla u silnice na Kozí Hrádek partu, která tam mučí psa a možná ho chce oběsit. „Rozuzlení bylo v tomto případě jasné, šlo jen o výcvik. Na stromě byl zavěšený na provazu pytel, na kterém pes trénoval kousání,“ popsal mluvčí.

V říjnu prověřovali policisté oznámení o mrtvých koních, které viděla žena na pastvinách u Slavče. Policisté našli majitelku pozemku, na kterém měla uhynulá zvířata ležet, a kontaktovali ji. Ta jim potvrdila, že nejde o žádnou tragédii, ale zvířata pouze spala.

Další zvířecí případ řešila policie na trase z Jindřichova Hradce do Vodňan. Tady měla jet žena, která vezla v kufru psa. Ve Vodňanech ale zjistila, že se kufr pravděpodobně nedovřel a pes vyskočil nebo vypadl. Požádala proto policii, aby ji kontaktovala v případě, že by někdo nahlašoval psa pobíhajícího na zmiňované trase. Nakonec vše dobře dopadlo a žena psa našla u Nových Hodějovic.

Ze zlodějů se nakonec vyklubala ozvěna

S taxi službou si policii spletl muž, který na konci listopadu volala ze Semic. Uvedl, že ho kamarád vyložil z auta, on nemá peníze ani platební kartu, nemá dokonce ani kredit na telefonu a neví, jak se má dostat domů do Písku.

„Policisté mu doporučili, aby zvolil styl vojáka Švejka – pěšky do Písku. Policisté prostě ještě taxi službu neprovozují,“ okomentoval mluvčí.

Posledním případem bylo volání ženy z Tábora, podle které měla před půlnocí v domě slyšet cizí hlasy, které jí naháněly hrůzu. Policie na místo dorazila a celý dům prošla, žádné cizí osoby tady ale nebyly. Vysvětlení bylo nakonec jednoduché. „V chodbě domu byla tak výrazná ozvěna, že jakékoliv mluvení tam bylo opravdu hrůzostrašné,“ uzavřel policejní perličky mluvčí Jiří Matzner.

Hodnocení článku je 88 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Chmee2, via Wikimedia Commons

Štítky krimi, policie, policejní perličky

Žena hodila po motorkáři kosu, pak ho začala pronásledovat. Policie zveřejnila vtipné zásahy z roku 2023  |  Společnost  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.