Počasí dnes25 °C, zítra25 °C
Pondělí 29. dubna 2024  |  Svátek má Robert
Bez reklam

V jihočeských skiareálech je až 70 centimetrů sněhu, Zadov upravil trasy běžkařů

V jihočeských zimních střediscích leží od 50 do 70 centimetrů sněhu. V lipenském skiareálu se lyžuje na víc než čtyřech kilometrech sjezdovek, Zadov zprovoznil vedle areálu Kobyla také areály Nové Hutě a U Horejšů. Až kolem 90 centimetrů sněhu je v lyžařském středisku Hochficht na česko-rakouské hranici Šumavy. Na Zadově upravili pro běžkaře 25 kilometrů tras. Vyplývá to z informací provozovatelů.

„Díky počasí otevíráme po vánoční oblevě další a další kilometry sjezdovek. Na svazích leží průměrně 60 až 70 centimetrů sněhu. Jde o kombinaci přírodního a technického. Lyžuje se na víc než čtyřech kilometrech sjezdovek," sdělil novinářům mluvčí lipenského skiareálu Jiří Gruntorád. V provozu jsou sjezdovky Jezerní, Spojovací, Dámská, spuštěná je lanová dráha Střecha. Naplno funguje i výukové hřiště, připravený je kopec na bobování.

Na šumavském Zadově leží 50 až 70 centimetrů sněhu. Areál nabízí i večerní lyžování, kam se lze dostat i díky skibusům z Písku a Vimperku. „Podmínky jsou teď velice pěkné, modrá, jasná obloha, máme opravdu tu pravou zimu," řekl za areál Petr Vondraš. Zadovští upravili také 25 kilometrů tras pro běžkaře. „Vyrazit lze na Zlatou Studnu, Zhůří či Horskou Kvildu. "Nechá se jet i na Přilbu a Staré Hutě, ale nejlepší trasa je mezi Zadovem a Pláněmi, asi 3,5 kilometru," popsal Vondraš. Na Zadově teď lyžuje hodně dětí díky školním kurzům.

Na Hochfichtu leží 50 až 90 cm sněhu. Díky mrazu a nízké vlhkosti vzduchu vyrábí sníh přes 140 sněžných děl. Lyžuje se na 16 kilometrech sjezdovek, v provozu jsou všechny lanovky a vleky. „Takové dny jako tento týden bych přál zažít každému lyžaři. Díky mrazům jsou sjezdovky po celý den ve výborném stavu," uvedl v tiskové zprávě ředitel skiareálu Hochficht Gerald Paschinger.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto Hochficht

Štítky počasí, rekreace, hory, Jihočeský kraj

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

V jihočeských skiareálech je až 70 centimetrů sněhu, Zadov upravil trasy běžkařů  |  Společnost  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.