Počasí dnes23 °C, zítra25 °C
Neděle 28. dubna 2024  |  Svátek má Vlastislav
Bez reklam

Na sjezdovkách v horských areálech na jihu Čech je dostatek sněhu

Na sjezdovkách v horských areálech na jihu Čech leží dostatek sněhu. Podmínky tam výrazně nezměnil ani déšť, který se v noci na čtvrtek na některých místech regionu objevil.

„Ve Skiareálu Lipno si návštěvníci užijí parádní lyžování na více než deseti kilometrech sjezdovek, nechybí večerní lyžování denně od 18:00 do 21:00, to vše na více než 95 centimetrech sněhu," řekl za Skiareál Lipno Jiří Gruntorád.

Před mírným oteplením ze středy na dnešek na jihu Čech v posledních dnech mrzlo a ve vyšších polohách i sněžilo. „Několik dnů nám počasí přálo a vytvořilo optimální podmínky pro naše zasněžovače. Máme nasněžený kvalitní umělý sníh, kromě toho příroda vykouzlila dalších deset centimetrů prašanu k již existujícímu technickému sněhu o průměrné výšce 60 centimetrů," uvedl Michal Černocký z frymburského areálu.

Středisko Hochficht na česko-rakouské hranici Šumavy připravilo pro návštěvníky novou atrakci. Je jí tunel v hromadě umělého sněhu, který provozovatelé vyhloubili a lyžaři jím mohou projíždět. „V provozu máme všechny lanovky a vleky, otevřeno je přes 21 kilometrů sjezdovek, na kterých leží 70 až 125 centimetrů sněhu. Na počátku týdne nám napadlo přes 20 centimetrů sněhu, a proto jsme otevřeli také tři tratě Skiroute, které nabízejí jízdu lesem výhradně na přírodním sněhu," řekl ředitel skiareálu Hochficht Gerald Paschinger.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto Skiareál Lipno

Štítky počasí, rekreace, hory, Jihočeský kraj

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Na sjezdovkách v horských areálech na jihu Čech je dostatek sněhu  |  Společnost  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.