Počasí dnes24 °C, zítra25 °C
Neděle 28. dubna 2024  |  Svátek má Vlastislav
Bez reklam

V jihočeských skiareálech je až metr sněhu, na Zadově se dá běžkovat

V jihočeských zimních střediscích leží od 55 do 100 centimetrů sněhu. V lipenském skiareálu se lyžuje na víc než deseti kilometrech sjezdovek, na Zadově fungují areály Kobyla a U Horejšů. Až kolem 115 centimetrů technického sněhu je v lyžařském středisku Hochficht na česko-rakouské hranici Šumavy. Na Zadově upravili pro běžkaře pět kilometrů tras.

V lipenském areálu je na svazích mezi 70 až 100 centimetry sněhu. „V provozu máme více jak deset kilometrů sjezdovek a všechny čtyři lanovky. K tomu nabízíme návštěvníkům zdarma výukové hřiště nebo bobovací kopec. Lyžařské podmínky jsou perfektní, výhled na víkend navíc slibuje slunečné počasí, teploty kolem nuly. Návštěvníci se tak mohou těšit nejenom na parádní lyžování, ale i na doprovodný program; amatérské závody za dohledu kamer České televize nebo animační program pro rodiče s dětmi," uvedl mluvčí lipenského areálu Jiří Gruntorád.

Na šumavském Zadově leží 55 až 75 centimetrů sněhu. Nabízí i večerní lyžování, kam se lze dostat i díky skibusům z Písku a Vimperku. „Podmínky jsou zatím dobré. Po oblevách jsme dokázali díky mrazům zásoby sněhu vyrovnat," řekl za areál Petr Vondraš. Zadovští zvažují, zda otevřou areál Nové Hutě, protože ve středu pršelo a v horní části je stav horší. Upravili také pět kilometrů lyžařských tras. „Něco přes kilometr je okruh na našem lyžařském běžeckém stadionu, potom se jezdí na cestě mezi Zadovem a Pláněmi, ale sněhu je tam na hraně," popsal Vondraš.

Na Hochfichtu leží 70 až 115 cm technického sněhu. Před víkendem jsou v provozu všechny lanovky a vleky, lyžuje se na 20 kilometrech sjezdových tratí. „V noci na čtvrtek začalo opět mrznout a díky teplotám pod nulou jsou tratě ve velmi dobrém stavu," uvedl v tiskové zprávě ředitel skiareálu Hochficht Gerald Paschinger. Běžkaři ale musí počkat na nový sníh. Jedinou možností, kam lze vyrazit, zůstávají vyšší šumavské partie okolo Modravy či německého Finsterau, ani tam ale nejsou ideální podmínky, uvedl za středisko Martin Řezáč.

Hodnocení článku je 80 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Skiareál Hochficht

Štítky počasí, rekreace, hory, Jihočeský kraj

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

V jihočeských skiareálech je až metr sněhu, na Zadově se dá běžkovat  |  Společnost  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.