Počasí dnes25 °C, zítra25 °C
Pondělí 29. dubna 2024  |  Svátek má Robert
Bez reklam

Třeboň opraví za 120 milionů korun sportovní halu, bude to letos největší investice

Třeboň letos opraví sportovní halu. Počítá s náklady 120 milionů korun, bude to letošní největší městská investice. Na kapitálové výdaje letos Třeboň vyčlenila 280 milionů. Peníze dá také do úprav prostor před Českobudějovickou bránou, parku Komenského sady a do oprav ulic.

„Rekonstrukce sportovní haly bude dost náročná. Nemáme ještě vysoutěženou cenu, ale v rozpočtu je připraveno 120 milionů a možná stačit nebudou. Naše sportovní hala z 80. let je opravdu pěkná, ale konstrukčně, především z pohledu statiky, nešťastná. Takže nová střecha, zateplení, vytápění, vzduchotechnika, palubovka, rozvody. Bude nás to stát hodně peněz a přitom hala jako taková zajímá možná deset procent občanů, ale udělat to prostě musíme," uvedl starosta Jan Váňa (ODS). Město chce požádat i o dotace, počítá také se solární elektrárnou na střeše vstupní haly.

Třeboň, kde žije asi 8200 lidí, má letos rozpočet s příjmy 448,7 milionu a výdaji 615,7 milionu korun. Schodek 167 milionů bude krýt z financí zbylých z minulých let a příjmem peněz z termínovaného vkladu.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto pixabay.com

Štítky správa, stavby, sportovní, Třeboň

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Třeboň opraví za 120 milionů korun sportovní halu, bude to letos největší investice  |  Společnost  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.