Počasí dnes25 °C, zítra25 °C
Pondělí 29. dubna 2024  |  Svátek má Robert
Bez reklam

Návštěvnost větších skiareálů na jihu Čech je vysoká i přes horší podmínky

Návštěvnost větších lyžařských středisek na jihu Čech je vysoká. Návštěvníky neodrazuje ani to, že kvůli teplému počasí se podmínky pro lyžování mírně zhoršují. Provozovatelé čekají na nižší teploty, při nichž by mohli vyrábět umělý sníh.

„Na sjezdovkách máme 40 až 50 centimetrů sněhu a lyžujeme na devíti kilometrech. Zájem je vysoký, o víkendu u nás bylo 4500 návštěvníků, ve všední dny se pohybujeme kolem tisícovky. Je znát, že začaly jarní prázdniny, a také k nám jezdí různé školní kurzy," řekl za Skiareál Lipno Jiří Gruntorád.

Podobnou klientelu v těchto dnech tvoří i návštěvníci na šumavském Zadově. „Především se jedná o děti na prázdninách a školní kurzy. Zájem je skutečně vysoký, i když podmínky nejsou už nejlepší. Ale lyžovat se pořád dá a stále se snažíme areál udržovat," řekl Petr Vondraš ze Skiareálu Zadov. Dodal, že lidé nyní nemohou využívat večerní lyžování. Provozovatel tak může dělat údržbu svahu jen jednou denně. „A nechceme to rolbama poničit, když sněhu není tolik," řekl Vondraš.

V okolí skiareálu Hochficht, který se nachází na česko-rakouské hranici Šumavy, bylo nepatrně chladněji. V noci občas i mrzlo. „Přestože všude okolo není po sněhu ani památky, na našich sjezdovkách leží 40 až 80 centimetrů a ty jsou po ránu i během dopoledne ve velmi dobrém stavu. Pro naše rolbaře je letošní zima jedna velká výzva a všichni odvádějí skvělou práci," řekl ředitel skiareálu Hochficht Gerald Paschinger.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto Skiareál Zadov

Štítky počasí, rekreace, hory, Jihočeský kraj

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Návštěvnost větších skiareálů na jihu Čech je vysoká i přes horší podmínky  |  Společnost  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.