Počasí dnes18 °C, zítra23 °C
Sobota 27. dubna 2024  |  Svátek má Jaroslav
Bez reklam

Na hřiště v parku Dukelská si musí lidé ještě počkat. Město vypisuje nové výběrové řízení

Už téměř třičtvrtě roku uplynulo od otevření zrekonstruovaného Parku Dukelská. Dokončit v něm ale stále zbývá dětské hřiště. Pro něj město hledá nového dodavatele, který zvládne zakázku realizovat za zhruba osm až devět milionů korun. Právě cena byla totiž důvodem předchozího neúspěšného výběrového řízení a také sporu s původním zhotovitelem.

Na chybějící herní prvky ve zrekonstruovaném parku Dukelská upozornil server iDnes.cz. Zrekonstruovaný park u Malše otevřelo město po několika měsících prací v květnu 2023. Do plánované finální podoby chyběly jen herní prvky pro děti, které muselo vedení města z původní smlouvy vyjmout. 

„Museli jsme krátce po našem nástupu rozhodnout o tom, že původně plánované herní prvky nebudeme dodělávat. Byly předmětem sporu. Kdybychom je ze zakázky nevyjmuli, určitě bychom tady dnes nestáli,“ uvedl tehdy náměstek primátorky Petr Maroš (ODS).

Důvodem sporu měla být cena herních prvků. Podle zhotovitele původní cenu ovlivnila válka na Ukrajině a nebylo tak možné je za avizovanou částku dodat. Město proto vypsalo nové výběrové řízení, které mělo dokončení dětského hřiště v parku vyřešit. Ani to se ale nepovedlo. 

Nejlevnější nabídka totiž přišla za zhruba 15 milionů korun bez DPH. „To jsme nemohli u takto ne moc velkého hřiště akceptovat. Proto jsme se dohodli s architektem, že hřiště poskládáme většinou z typizovaných prvků a vypíšeme nové výběrové řízení,“ popsal nyní Maroš. Problémem podle něj bylo právě to, že atypické prvky je nutné certifikovat a samostatně vyrábět, čímž automaticky rostla i jejich cena.

Už teď je tedy jasné, že ani rok po otevření parku prvky na svém místě nebudou. Maroš uvedl, že hotové by ale mohly být do léta.

Do Parku Dukelská se museli vrátit dělníci. Opravují zjištěné nedostatky

Necelý půl rok poté, co se otevřel revitalizovaný park Dukelská, řešilo město České Budějovice se zhotovitelem problém. V některých částech parku jsou totiž nedostatky, jako například rozjetá dlažba nebo sesuv půdy. Radnice se proto spojila se...

Kromě chybějícího dětského hřiště řešilo město také nedostatky v celkové realizaci parku. Problém byl například s trávníkem a sesuvem půdy. V jedné části parku totiž chybí schody, kvůli čemuž si lidé zkracují cestu přes svah, ničí ho a zasetá tráva se na něm může udržet. Schody plánovalo město do parku dodat dodatečně. Zbytek řeší se zhotovitelem v rámci reklamace. „Na všem se pracuje a ta komunikace tady probíhá úplně standardně,“ uzavřel Maroš.

Hodnocení článku je 30 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Park Dukelská

Štítky Park Dukelská, revitalizace, České Budějovice, herní prvky

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Na hřiště v parku Dukelská si musí lidé ještě počkat. Město vypisuje nové výběrové řízení  |  Společnost  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.