Počasí dnes25 °C, zítra25 °C
Pondělí 29. dubna 2024  |  Svátek má Robert
Bez reklam

Do Parku Dukelská se museli vrátit dělníci. Opravují zjištěné nedostatky

Necelý půl rok poté, co se otevřel revitalizovaný park Dukelská, řešilo město České Budějovice se zhotovitelem problém. V některých částech parku jsou totiž nedostatky, jako například rozjetá dlažba nebo sesuv půdy. Radnice se proto spojila se zhotovitelem, který už by měl pracovat na nápravě.

Na problémy upozornil v minulém týdnu iRozhlas. Podle vyjádření náměstka primátorky Petra Maroše (ODS) je v parku problém hlavně s trávníkem a také částí náplavky. „Především se jedná o sesuv půdy směrem k náplavce, už to také tlačí na kameny, které náplavku vytváří. Už se malinko rozlézají. To musí být napraveno,“ řekl serveru.

Problém s trávníkem je podle Maroše složitější. V jedné části parku totiž chybí schody, kvůli čemuž si lidé zkracují cestu přes svah, ničí ho a zasetá tráva se na něm může udržet. „Zhotoviteli jsme poslali reklamační dopis. On se ihned pustil do nápravy první věci a pracujeme na tom, aby se opravilo vše. Myslíme, že se k tomu postavil relativně čelem,“ okomentoval. 

Zmiňované schody nechá město v parku postavit dodatečně, vše ostatní bude řešeno v rámci reklamace. 

V parku chybí herní prvky

Do finální podoby parku chybí ještě herní prvky. Pro ty muselo město vypsat nové výběrové řízení kvůli sporům o předpokládané ceně. Podle Maroše by mělo být zhruba za tři týdny řízení u konce. „Vítěz začne s výrobou herních prvků přes zimu, z části jde o atypické prvky. Hotové a osazené v parku by měly být na jaře příštího roku,“ dodal.

Na rekonstrukci parku navazuje proměna Kulturního domu Slavie a jeho okolí. I tady by měla vzniknout nová náplavka, která naváže na další připravovaný projekt, a to náplavku na Zátkově nábřeží. Právě kvůli pracem u Slavie muselo město uzavřít cyklostezku vedoucí do opraveného parku. Rekonstrukce Slavie a výstavba nové náplavky má být hotová do konce roku 2024.

Město vypíše veřejnou zakázku na novou náplavku. Hotová má být v roce 2026

Město České Budějovice vypíše výběrové řízení na vybudování nové náplavky na Zátkově nábřeží. Projekt chce realizovat formou Design & Build. Firma, která zakázku získá, by tady měla vytvořit pěší zónu, novou cyklostezku a náplavku s restauracemi....

Druhý projekt u Zátkova nábřeží je ve fázi vypsání veřejné zakázky. Realizace je naplánována formou design & build. Firma, která zakázku získá, má vytvořit pěší zónu, novou cyklostezku a náplavku s restauracemi. Hotovo by mělo být v roce 2026. Předpokládané náklady jsou kolem 134 milionů korun bez DPH.

Hodnocení článku je 36 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Parku Dukelská

Štítky Park Dukelská, revitalizace, České Budějovice

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Matouš Klid

Popravde jsem byl u protestu aby se stromy nekaceli. Byla tam cela rada ktera zpevnovala breh. Od zacatku kdyz jsem zkoumal co je to za firmu bylo jasne ze to je jen zakazka na kseft. Firma zalozena v Listopadu ktera vyhrala zakazku za nekolik milionu a nasledne nemela zadne profi delniky ale jen par lidi kteri tam spis sedeli a koukaly jak zapalit cigo. Nechci to kritozovat ale pracoval jsem u dosti zahradnich firem abych to mohl trochu posoudit.... procestoval jsem dost zemi po svete abych videl jak ma vypadat park a detske hriste.... Tady se stala chyba uz v navrhu, kde je vic keru, kde jsou kvetiny ? Kde jsou lavicky pro lidi... kde jsou kose na trideny odpad... kde je pitna voda pro lidi.... kde jsou zachody pro deti a mamky.. kdyz uz se tam buduje detske hriste melo by tam byt zazemi pro deti i rodice... Asfalt je novy, super pro cyklisty, naplavka bude bozzi v lete za pekneho slunce... ale trochu tomu chybi ten smrnc aby to bylo unikatni... prece jen jsme mesto kultury ne ? a jen dodam na konec... proc to nedelala firma z ceskych budejovic ? proc to delala akciova spolecnost z Praahy ? .. mno ted uz jen si prat at to dobre roste a vse se zelenii a lide si uzijou pohodu a klid ... promin za diakritiku...

Pondělí, 16. října 2023, 20:49Odpovědět

Jan Strapina

Fušeřina non plus ultrum,co dodat!Nikdo nic neumí udělat pořádně!!!!!!!

Středa, 11. října 2023, 14:34Odpovědět

Do Parku Dukelská se museli vrátit dělníci. Opravují zjištěné nedostatky  |  Společnost  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.