Počasí dnes25 °C, zítra25 °C
Pondělí 29. dubna 2024  |  Svátek má Robert
Bez reklam

Lyžařské areály na jihu Čech navštívily o víkendu stovky lidí

Lyžařské areály na jihu Čech navštívily o víkendu stovky lidí. Kvůli jarnímu počasí však musela střediska v minulých dnech snížit počet kilometrů sjezdovek, které jsou v provozu. Vyplývá to z aktuálních informací ČTK.

Skiareál Lipno navštívilo za víkend přibližně 2000 lyžařů. Provozovatelé museli v minulých dnech omezit počet sjezdovek. Návštěvníci mohli využívat Promenádní a Dámskou. „Lyžujeme přibližně na čtyřech kilometrech sjezdovek, na kterých leží asi 30 centimetrů sněhu. Jakmile se ochladí, jsme připraveni vyrobit nový technický sníh, což by stav výrazně zlepšilo,“ řekl za Skiareál Lipno Jiří Gruntorád.

Šumavský Zadov za víkend navštívilo několik stovek lyžařů. V provozu už zůstává jen sjezdovka na Kobyle. „Ale situace není ideální a den ode dne jsou podmínky horší. I když v pátek nám napadlo asi pět centimetrů sněhu, předpověď ho sice slibovala více, ale nakonec nás ten mrak o něco minul,“ řekl za zadovský areál Petr Vondraš.

Teploty se dnes na jihu Čech pohybovaly většinou kolem deseti stupňů Celsia. Navíc v odpoledních hodinách svítilo na řadě míst slunce. „Charakter počasí se zatím v nejbližších dnech nezmění, pořád spíš očekáváme jarní teploty,“ řekl ČTK František Vavruška z českobudějovické pobočky hydrometeorologického ústavu.

Ohodnoť článek

Autoři

Štítky ČR, rekreace, počasí, lyžování, Jihočeský

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Lyžařské areály na jihu Čech navštívily o víkendu stovky lidí  |  Společnost  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.