Počasí dnes18 °C, zítra23 °C
Sobota 27. dubna 2024  |  Svátek má Jaroslav
Bez reklam

Jedná se o PR článek. Více info k PR článkům můžete najít ZDE.

EUC zahájila dovoz inkontinenčních pomůcek až do domu. Poradí i s jejich výběrem

PR článek

Zdravotnická skupina EUC spustila dovoz inkontinenčních pomůcek do bydliště pacientů. Klientům tak odpadá namáhavé nošení objemných a těžkých balíků. V případě klienta se třetím stupněm inkontinence, může zásilka pomůcek na tři měsíce včetně podložek, vážit až 42 kg. Lidé se díky nové službě „EUC domů“ vyhnou frontám i mnohdy nepříjemnému nakupování pomůcek v lékárnách. Služba je funkční ve všech ambulancích EUC a také u některých smluvních lékařů v rámci celé ČR.

Pro využití služby stačí mít od lékaře ePoukaz, na webu euc.cz zadat “EUC domů” a vyplnit místo doručení do objednávkového formuláře na webových stránkách EUC. Zásilka bude klientovi dovezena zdarma až domů. Výhodou poukazu je úhrada inkontinenčních pomůcek z veřejného zdravotního pojištění, volná kombinovatelnost pomůcek a v neposlední řadě odborná rada lékaře. Pomůcky na poukaz smí předepisovat vedle urologa také praktický lékař, gynekolog, neurolog nebo například geriatr. V případě dětských pacientů pediatr.

„EUC domů je služba zajišťující dovoz inkontinenčních pomůcek na pacientem uvedenou adresu po celé České republice. A to rychle, s edukační podporou a zejména diskrétně. Jsme si vědomi, v jaké intimní oblasti člověka se pohybujeme a přistupujeme ke každému s velkým respektem k jeho soukromí," uvádí výkonný ředitel EUC klinik PhDr. Jan Šlajs, Ph.D., LL.M.

Inkontinenci lze všeobecně definovat jako ztrátu schopnosti vědomě udržet moč. Tato situace může nastat kdykoli a kdekoli, při kýchnutí, smíchu, zakašlání nebo sportu. Jde přitom o jeden z obávaných zdravotních problémů v populaci, který může postihnout kohokoliv bez rozdílu věku či pohlaví. Podle odborníků má problémy s únikem moči v průběhu života 30 až 50 procent žen a akutně jí u nás trpí přes půl milionu žen. U mužů je výskyt asi třikrát nižší. Dvou procent populace se týká tzv. nedobrovolný únik stolice. Pacienti kvůli inkontinenci často přeruší veškerý společenský život a někteří raději vůbec neopouští domov ze strachu, že k úniku moči nebo stolice dojde na veřejnosti.


Manažerka EUC pro zdravotnické prostředky Mgr. Sandra Fárová

Potřeba této služby podle manažerky EUC pro zdravotnické prostředky Mgr. Sandry Fárové vzešla od samotných pacientů, kteří se mnohdy zdráhají o svém problému mluvit na veřejnosti, ale třeba i s lékařem. Inkontinence postihuje i děti, kterým zdravotní pojišťovna přispívá na pomůcky od 3 let. S akutní potřebou řešení inkontinence se setkávají mimo jiné pacienti po úrazech, kteří jsou propuštěni do domácího prostředí. Dovoz pomůcek domů je ze strany těchto pacientů velmi žádaný, současně potřebují pomoc s výběrem.

„Sestry a lékaři prošli rozšířeným interním vzděláváním v oblasti inkontinence. Soustředíme se nyní na edukaci pacientů. Je třeba zdůraznit, že nevhodně zvolená inkontinenční pomůcka může problém prohloubit. Špatná velikost, druh nebo prodyšnost současně s nesprávně diagnostikovaným stupněm inkontinence mohou vést například k protékání nebo vzniku inkontinenční dermatitidy," říká Sandra Fárová, a dodává: „Nezřídka se stává, že ženy, ale i muži, používají při úniku moči menstruační vložky. Ty ale nejsou schopny pojmout únik moči, nepohlcují zápach a nedokážou spolehlivě ochránit před protékáním. Hrozí (právě zmíněná) inkontinenční dermatitida, ale také zánět močových cest. Inkontinenční vložky obsahují speciální superabsorbent zabraňující prosáknutí, který je pro pacienty dobrým sluhou.“

Služba podle Jana Šlajse zapadá do celkového zdravotnického ekosystému, který EUC dlouhodobě buduje. „Současně je příkladem našeho proklientského přístupu, na kterém je naše péče postavena," dodává PhDr. Jan Šlajs, LL.M.

U inkontinenčních pomůcek hradí pacienti pouze zákonem povinnou spoluúčast ve výši 15 procent, 5 procent nebo 2 procenta dle stupně inkontinence. Nová služba „EUC domů“ zahrnuje i doporučení a dodání vhodné kosmetiky, která používání inkontinenčních pomůcek doplňuje a je neoddělitelnou součástí péče o kůži inkontinentních pacientů. V rámci služby vznikla bezplatná poradenská linka na čísle 226 226 200 nebo na e-mailu domu@euc.cz, která funguje ve všední dny od 8:00 do 16:00 hodin. Klienti, kteří mají o službu zájem, zde dostanou veškeré potřebné informace nebo mohou navštívit webové stránky euc.cz nebo euc.cz/domu.                                                             

Hodnocení článku je 80 %. Ohodnoť článek i Ty!

Štítky euc klinika, euc

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

EUC zahájila dovoz inkontinenčních pomůcek až do domu. Poradí i s jejich výběrem  |  Společnost  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.