Počasí dnes18 °C, zítra23 °C
Sobota 27. dubna 2024  |  Svátek má Jaroslav
Bez reklam

Jedná se o PR článek. Více info k PR článkům můžete najít ZDE.

Srdce Budějovic se otevře lidem

PR článek

Park Háječek prochází proměnou, díky které bude pro Budějčáky ještě atraktivnější. Jihočeský kraj nechal odstranit plot kolem planetária a město postavilo pěšinu v místě s krásným výhledem. Na samotném soutoku bude vybudováno vyhlídkové molo.

Ve spolupráci s Hvězdárnou a planetáriem plánujeme vybudovat Planetární park, protože plot je pryč a my tohle místo konečně budeme moci otevřít veřejnosti. Maminky s dětmi si sem budou moci kdykoliv přijít pohrát a trochu se vzdělat v Planetárním parku. To arboretum, které tady je, chceme osadit cedulkami – co je to za strom, jak je starý, odkud pochází a podobně. Zároveň kolem mlatové cesty bude naučná, planetární stezka, řešíme to s paní ředitelkou. Celý ten prostor budou pokrývat trvalkové záhony, podrosty, které vytvoří přirozenou biologickou bariéru, aby si tu lidé nezkracovali cestu. Lavičky už tady nějaké jsou a samozřejmě přibydou,“ představil plány města náměstek primátorky Lubomír Bureš.

Pozemek na atraktivním místě byl ještě nedávno oplocený a křoviny zasahovaly až ke břehům.

Já jsem rád, že se nám s městem podařilo tuhle lokalitu vyřešit, dlouho jsme o tom diskutovali. Tady v parku Háječek stojí Hvězdárna a planetárium, které jsou v majetku Jihočeského kraje, ten prostor byl ohraničený plotem, který limitoval přístup na tohle krásné místo na soutoku Vltavy a Malše, místo symbolické pro České Budějovice, nádherné vedle Sokolského ostrova. Mám radost z toho, že v této chvíli ta spolupráce mezi městem a krajem funguje. Ukazuje se, že pro krajskou metropoli, jakou jsou České Budějovice, je to extrémně výhodné,“ doplnil jihočeský hejtman a českobudějovický radní Martin Kuba.

Právě na soutoku obou řek vznikne jako dominanta celého parku vyhlídkové molo.

Na tomto místě bychom chtěli vybudovat novou krásnou vyhlídku nad vodou. Všichni si tam budou moci vychutnat génius loci tohoto místa,“ dodal Lubomír Bureš.

Hodnocení článku je 78 %. Ohodnoť článek i Ty!

Štítky české budějovice, město, srdce budějc

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Tomáš Sys

Tatínci s dětmi přijít nemohou?

Sobota, 30. března 2024, 13:54Odpovědět

Srdce Budějovic se otevře lidem  |  Společnost  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.