Počasí dnes17 °C, zítra17 °C
Čtvrtek 9. května 2024  |  Svátek má Ctibor
Bez reklam

Jihočeský kraj připravuje stavbu centra prevence za 100 milionů

Jihočeský kraj připravuje stavbu centra prevence pedagogicko-psychologické poradny v Českých Budějovicích, mělo by stát 100 milionů korun. Momentálně sídlí v prostorech v Nerudově ulici, které potřebám kapacitně nevyhovují. Práce by měly začít letos a skončit v příštím roce.

Pedagogicko-psychologická poradna má teď zázemí v objektu, který využívá střední škola polytechnická jako domov mládeže. „Není to vyhovující varianta. Navíc tím blokuje prostory, které by mohla škola více využívat,“ uvedl náměstek jihočeského hejtmana Pavel Klíma (TOP 09). Zřizovatelem poradny je Jihočeský kraj.

Pedagogicko-psychologická poradna se má přesunout do Kněžskokodvorské ulice. Přestěhuje se do komplexu, jehož část využívá základní scioškola. „Část pro poradnu přestavíme a vytvoříme tam podmínky, které budou odpovídat aktuálním potřebám,“ řekl Klíma.

Kraj bude žádat o evropskou dotaci z Integrovaného regionálního operačního programu. Mohl by získat 35 milionů korun.

Pedagogicko-psychologické poradny navazují na dětské psychologické poradny, které v České republice vznikaly od konce 50. let minulého století. Zpočátku řešily problematiku výchovy a souvisely se systémem poraden pro volbu povolání, kdy pomáhaly vybírat školákům profesní orientaci na základě psychologické diagnostiky. V současnosti mohou působit na všech úrovních od mateřských po střední školy. Zabývají se například tím, zda je dítě mentálním vývojem připraveno nastoupit do první třídy základní školy, nebo zda by bylo lepší pro něj zvolit odklad.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto pixabay.com

Štítky ČR, správa, zdraví, stavby, Jihočeský

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Jihočeský kraj připravuje stavbu centra prevence za 100 milionů  |  Společnost  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.