Počasí dnes21 °C, zítra24 °C
Neděle 16. června 2024  |  Svátek má Zbyněk
Bez reklam

KULTURNÍ TIPY: Užijte si závěr Budějovického Majálesu nebo dětský den na Dobré Vodě

Ani tento víkend nebude na jihu Čech nouze o kulturní akce všeho druhu. Přijďte na Sokolák fandit kandidátům na Majálesového krále, užijte si rodinné odpoledne na Dobré Vodě nebo zavítejte na Ševětínskou pouť.

Pátek 24. května

Zakončení Budějovického Majálesu

Studentský festival se blíží ke svému konci. Již dnes v poledne se uskuteční tradiční Majálesový průvod a hned po něm na Sokolském ostrově budete moci fandit v závěrečné disciplíně kandidátů na krále nebo královnu tohoto roku. Hudba a veselí se po Sokoláku bude rozléhat až do večera.

DHOGH v Žižkárně

Kulturně-kreativním centru Žižkárna tento pátek od půl dvanácté večer nabídne pestrou přehlídku elektronické hudby. Po zakoupení vstupného ve výši 200 korun se můžete těšit na propojení techno, trance, speed haus a nineties vibe hudby v podání DJs Veit B a A:Tarro Yan.

Českobudějovická katedrála, jak ji neznáte!

Architektonická dominanta kostel sv. Mikuláše doprovází dějiny města od jeho založení až po dnešek. Výstava v budově Národního památkového ústavu na Senovážném náměstí nabízí poznatky o běžně nepřístupných nebo opomenutých částech kostela. Přináší také podrobné informace o rozkvětu a tragédiích, které katedrála zažila. Výstava je přístupná od devíti do 16 hodin.

Sobota 25. května

Zahájení lázeňské sezóny v Třeboni

Velká společensko-kulturní akce třeboňských slatinných lázní, která se každoročně koná poslední květnovou sobotu. Svěcení slatiny, trhy na venkovní kolonádě, bohatá gastronomie, programy pro děti, soutěže, vystoupení mnoha umělců, mezi nimiž je i Adam Mišík nebo Slza a slavnostní ohňostroj. Akce začíná v devět hodin a se vstupným si nemusíte dělat hlavu.

Den dětí na Dobré Vodě a Letním kině Horní Planá

Odpoledne plné zábavy a soutěží pro celou rodinu na Dobré Vodě. Na místním hřišti si od 13 do 17 hodin každý najde to svoje. Čeká vás lezecká stěna, jízda na ponících, skákací hrad nebo malování na obličej. V letním kině Horní Planá se pak od půl desáté promítá rodinný dobrodružný film Zachraňte tygra.

Pražský barokní soubor v Jihočeské památce roku

Jihočeská památka roku 2023 poskytne hudebníkům z České filharmonie a Orchestru Národního divadla prostor pro nezapomenutelný posluchačský zážitek. Přijďte proto do kostelíku sv. Petra a Pavla ve Strýčicích a nechte se od 17 hodin unášet barokní hudbou. Vstupné je zdarma.

Neděle 26. května 

Hudební pohádka Princezna ze mlýna

Klasická komedie o prostém mládenci Jindřichovi, který hledá svou princeznu ve světě, pobaví děti i dospělé. Přestavení začíná v Malém sále divadla Metropol v 15 hodin. Jednotné vstupné činí 190 korun.

Kastelánská prohlídka zámku Hluboká

Kastelán zámku Hluboká Martin Slaba se při prohlídce zaměří na osobnost posledního majitele zámku dr. Adolfa Schwarzenberga, kterého představí jako renesančního člověka. Prohlídka začínající Krátce před jednou hodinou, vstupné se neliší od klasických prohlídek.

Ševětínská pouť

Celodenní akce na náměstí Šimona Lomnického svým bohatým kulturním programem přiláká každého. Hudební a taneční vystoupení, atrakce pro děti i dospělé, stánkový prodej a mnoho dalšího, to je Ševětínská pouť.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Štítky kultura, majáles, víkend, akce, pouť, techno, dětský den, Metropol

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

KULTURNÍ TIPY: Užijte si závěr Budějovického Majálesu nebo dětský den na Dobré Vodě  |  Společnost  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.