Počasí dnes25 °C, zítra32 °C
Pondělí 17. června 2024  |  Svátek má Adolf
Bez reklam

Jedná se o PR článek. Více info k PR článkům můžete najít ZDE.

České Budějovice se na Den Dětí rozběhnou. RunCzech láká na půlmaraton i novou pětku

PR článek

Užít si sobou aktivně a poznat historické krásy Českých Budějovic! Právě k tomu dává příležitost RunCzech, který v sobotu 1. června opět pořádá v Českých Budějovicích už tradiční půlmaraton. Program je ale od letoška ještě bohatší než dřív, takže se z celého dne stává plnohodnotný běžecký festival. Novinkou je běh na 5 kilometrů a zasportovat si budou moct i rodiny s dětmi.

Hlavní závod Mattoni Running Festivalu startuje v 19 hodin na náměstí Přemysla Otakara II. Trasa 21kilometrového závodu povede historickými uličkami užšího centra i po několika hlavních silnicích, takže závod je ideální příležitostí, jak poznat České Budějovice z jiné perspektivy.

Mattoni 1/2Maraton v Českých Budějovicích je zároveň součástí projektu EuroHeroes, který podporuje evropské atlety v jejich rozvoji. V mužském startovním poli budou i oba dva předchozí celkoví vítězově Yassine Rachik z Itálie a Sebastian Hendel z Německa. Poběží i letošní vítěz Pražského půlmaratonu Patrik Vebr i Martin Edlman, který je naopak letošním českým šampionem na maratonské distanci.

Největší favoritkou ženského závodu je Ukrajinka Maryna Nemchenková, která je národní šampionkou v půlmaratonu z roku 2021. Vyzvat v boji o výhru jí bude chtít Lilia Fisikoviciová z Moldavska.

Pro běžce, kteří si netroufnou na celých 21 kilometrů je připraveno několik alternativ. Půlmaraton můžete absolvovat týmově v rámci štafety, která se běží ve čtyřech lidech, nebo ve dvojici jako 2Run.

Nový závod a rodinné běhy

Novinkou je závod na 5 kilometrů, který odstartuje ve 15 hodin a bude tak prvním závodem dne. Povede centrem města. Start i cíl je stejně jako u ostatních závodů na náměstí Přemysla Otakara II.

Jelikož chce RunCzech rozhýbat úplně všechny, pořádá i závody pro rodiny s dětmi. Prvním z nich je dm rodinná míle (1,609 kilometru) startující v 17 hodin, kterou může absolvovat celá rodina třeba i s kočárkem. Závod je nesoutěžní, ale všichni účastnící dostanou tričko a v cíli medaili.

Po ní následuje dm bambini run, jehož kapacita je už naplněna.  Zde jsou děti od dvou do sedmi let rozřazeny podle věku na trasy 100, 150 a 200 metrů. Všichni dostávají také tričko a po doběhnutí čokoládovou medaili. Kdy jindy si užít aktivní den s dětmi, než na Den Dětí!

Součástí závodů je i Marathon Music Festival. Všechny běžce tak poženou dopředu hudební vystoupení, která budou rozmístěna po trati.

Hodnocení článku je 70 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto RunCzech

Štítky RunCzech, České Budějovice, maraton, závod, běžci

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

České Budějovice se na Den Dětí rozběhnou. RunCzech láká na půlmaraton i novou pětku  |  Společnost  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.