Počasí dnes26 °C, zítra31 °C
Čtvrtek 20. června 2024  |  Svátek má Květa
Bez reklam

Tři ze sedmi sledovaných jihočeských přírodních koupališť mají kvalitní vodu

Tři ze sedmi sledovaných přírodních koupališť v Jihočeském kraji mají vodu vhodnou ke koupání. Podle hygieniků je to Podolsko na Orlíku, pláž v Černé v Pošumaví u lipenské přehrady a rybník Hejtman na Jindřichohradecku. Vyplývá to z aktuálních informací hygieniků.

„V průběhu sezony vykazuje zhoršující se kvalitu koupací vody především oblast Podolsko na Orlíku. V posledních letech jsme tu museli přistupovat i k opakovanému zákazu koupání především kvůli vysokým překročením limitních hodnot pro sinice, chlorofyl a, ale i pro další ukazatele. Nyní je voda u Podolska aktuálně hodnocena stupněm jedna a voda je tu vhodná ke koupání," uvedla ředitelka jihočeské hygienické stanice Kvetoslava Kotrbová. Stupeň jedna je nejvyšší možná kvalita vody.

Horní Planá u lipenské přehrady, Radava na Orlíku a Staňkovský rybník na Jindřichohradecku vykazují podle hygieniků zhoršenou jakost vody. „Může zde být mírně zvýšená pravděpodobnost vzniku zdravotních problémů při koupání. U některých vnímavých jedinců by se již mohly vyskytnout zdravotní obtíže, po koupání se proto doporučuje osprchovat čistou vodou," uvedla Kotrbová. Na některých místech je také více sinic nebo vodního květu.

Hodnocení článku je 60 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto pixabay.com

Štítky rekreace, koupání, Jihočeský kraj

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Tři ze sedmi sledovaných jihočeských přírodních koupališť mají kvalitní vodu  |  Společnost  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.