Počasí dnes26 °C, zítra31 °C
Čtvrtek 20. června 2024  |  Svátek má Květa
Bez reklam

Robinho: Mati Giraudo mi Jihostroj pořád vychvaloval

Po odchodu Eduarda Carísia bude mít Jihostroj i v sezoně 2024/25 v týmu Brazilce. Celkově třetího v historii klubu. Osmadvacetiletý smečař Robson „Robinho“ Rodrigues si potrpí na správné psaní svého jména s „S“ na konci.

Proč jste se rozhodl jít z francouzské nejvyšší soutěže právě do Jihostroje?
Jihostroj mě zaujal jako klub, který má v České republice velké jméno a taky fanouškovskou základnu. Lákalo mě být součástí respektovaného klubu, který funguje na vysoce profesionální úrovni.

Vaším spoluhráčem v Tourcoingu byl někdejší nahrávač Jihostroje Matias Giraudo. Dal vám pozitivní reference?
Jasně, právě s Matim jsme o Jihostroji mluvili v jednom kuse. On si svou zkušenost s Českými Budějovicemi moc pochvaloval, vlastně pořád Jihostroj vychvaloval. Vyloženě mi řekl, že bych byl blázen, kdybych odmítl takovou nabídku. Tohle mi hodně pomohlo v rozhodování, abych si byl jistý, že Jihostroj pro mě bude správný klub.

Smlouvu už jste měl podepsanou před koncem sezony, sledoval jste tedy cestu Jihostroje za mistrovským titulem?
Samozřejmě, koukal jsem na zápasy play-off. V semifinále a finále extraligy jsem nevynechal jediný zápas. Byl jsem nadšený z jízdy Jihostroje v play-off a bedlivě jsem sledoval mého krajana Brazilce Carísia. Moc ho obdivuju, líbí se mi energie, s jakou hraje. Je paráda, že se Jihostroji podařilo vyhrát mistrovský titul. Zanechalo to ve mně skvělý dojem.

První posila pro Jihostroj. Do týmu přichází Brazilec Robinho

Volejbalové mistry v Českých Budějovicích posílí v nadcházející sezoně 2024/25 Brazile Robson „Robinho“ Rodrigues Wan Der Maas. Osmadvacetiletý smečař přichází do České republiky z prestižní franzouzské ligy.

V příští sezoně už budete válet v barvách Jihostroje vy. Co můžete týmu přinést?
Jsem smečař, který rád ovlivňuje průběh zápasu. Charakterizoval bych se jako agresivní útočník a mrštný hráč v poli. Protože nejsem vysoký, snažím se to dohnat atletičností, dynamikou, výskokem. Troufnu si říct, že fyzicky jsem na tom velmi dobře, skáču vysoko a dokážu tvrdě zaútočit. Myslím, že mám vlastnost přinést na hřiště energii. Kdybych měl na sebe říct něco negativního, tak kromě menšího vzrůstu je to, že možná až moc mluvím. (smích)

Jaká je vaše přezdívka, kterou vás mohou oslovovat spoluhráči a fanoušci?
Robinho nebo Rodrigues. V Brazílii mi všichni říkají Robinho, ale když mám na dresu Rodrigues, jsem zvyklý, že mě mnoho lidí oslovuje příjmením. Mimochodem, je pro mě důležité psát mé jméno správně s „S“ na konci, což se často plete.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři

Štítky volejbal, posila, Robson „Robinho“ Rodrigues

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Robinho: Mati Giraudo mi Jihostroj pořád vychvaloval  |  Společnost  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.