Počasí dnes24 °C, zítra30 °C
Pátek 5. července 2024  |  Svátek má Státní svátek - Cyril a Metoděj
Bez reklam

Taktické cvičení v nemocnici. Hasiči evakuovali inkubátor s „miminkem“

I nemocnice jsou místa, kde může dojít k mimořádným událostem jako jsou požáry. I proto jihočeští hasiči pravidelně cvičí, jak v podobných situacích postupovat. Poslední cvičení si vyzkoušeli na oddělení českobudějovické neonatologie, odkud evakuovali například inkubátor s „miminkem“.

Posledního cvičení se zúčastnily profesionální jednotky hasičů z Českých Budějovic a ze stanice v Suchém Vrbném. „Na zásahy v nemocnicích se pravidelně připravujeme. Dnešní taktické cvičení bylo zaměřené právě na oddělení maminek s malinkými miminky českobudějovické nemocnice. Zásah na tomto oddělení je vysoce specifický tím, že v porovnání s ostatními centry v České republice má oddělení v Českých Budějovicích výjimečnou kapacitu lůžek, celkem 27 miminek, a zároveň je úzce propojeno s porodnickou částí gynekologicko – porodnického oddělení, se kterou tvoří Perinatologické centrum intenzivní péče,“ popsala mluvčí hasičů Vendula Matějů.

Podle plánu měla hořet elektroinstalace ve druhém patře budovy pavilonu K. Hasiči museli evakuovat 40 figurantů po určených trasách uvnitř pavilonu a jednu osobu evakuovali pomocí výškové techniky. „Hasiči si zároveň vyzkoušeli vynést z neonatologie jeden inkubátor i s miminkem (panenkou) včetně podpůrného agregátu. Další skupina hasičů zajistila uhašení „hořící“ elektroinstalace,“ doplnili hasiči.

Cílem cvičení bylo prověřit zasahující jednotky, taktické postupy, dojezdové časy, nástupní plochy a samotné provedení zásahu. Zároveň se prověřila také připravenost zdravotnického personálu nemocnice, která fungovala v běžném režimu. „Zda se vše povedlo nebo zda jsme objevili nedostatky, budeme zcela určitě následně společně hodnotit," uzavřela Matějů.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto HZS Jihočeského kraje

Štítky cvičení, hasiči, nemocnice, neonatologie, perinatologie, nemocnice české budějovice

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Taktické cvičení v nemocnici. Hasiči evakuovali inkubátor s „miminkem“  |  Společnost  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.