Počasí dnes28 °C, zítra20 °C
Neděle 8. září 2024  |  Svátek má Mariana
Bez reklam

Přijďte na Dobrodružství s technikou aneb největší zážitkovou výstavu vědy, techniky a řemesel

Už ve čtvrtek 6. června se České Budějovice probudí do světa objevování. Opět po roce se pro malé i velké návštěvníky chystá zážitkový den, který nabídce nejmodernější technologie, vědecké pokusy i tradiční řemeslnou tvorbu, a to pro všechny zdarma.

Akce se koná na českobudějovickém výstavišti v pavilonu T1 a ve venkovních prostorech v čase 9:00 – 18:00.

Co čeká návštěvníky výstavy?

Tento již 8. ročník zážitkové výstavy organizuje Jihočeská hospodářská komora, největší sdružení podnikatelů v regionu. V prostorách výstavy má každý vystavovatel, kterým je firma, střední či vysoká škola, připravené exponáty, které jsou stvořeny k jejich zkoušení a objevování. Díky výstavě každý objevitel pozná technické a technologické vychytávky, vědecké pokusy a odnese si vlastnoručně vyrobené výrobky z řemeslné tvorby.

Novinka pro rok 2024

Nejen desítka nových vystavovatelů. Mezi absolutní unikátnost patří již 2. ročník Road Festu - firem pro výstavbu silnic. Tedy těch, které nám betonují cesty, pokládají asfalt, starají se o jejich údržbu, hloubí tunely nebo třeba těží kameny na výstavbu. Ty si připraví těžkou techniku, kterou si návštěvníci budou moci zkusit i ovládat a řídit.

Nebude chybět bagr s váhou 22 tun, ukázka projektování silnic, soutěž v bagrování, simulátor nárazu při nehodě autem apod. To ale není vše. Hned vedle v pavilonu T2 bude probíhat výstava Řemeslo má zlaté dno. Ta bude zaměřená jen na tradiční řemesla a návštěvníky vtáhne do výrobních procesů. Tady se návštěvníci mohou těšit na ortopedika, baristu, tesaře, cukráře, obráběče kovů  a mnohem více.

Konkrétně se můžete těšit

Již nyní mohou organizátoři lákat na virtuální realitu, roboty, laserové hry, modely výrobních linek a strojů, 3D tisk, přírodovědnou show, práci s mikroskopy, vědecké pokusy.

Návštěvníci se dozví, například, co je mykotoxin, CNC frézka, kolaborativní robot. Zkusí si pájení, šroubování, gravírování, kovařinu, pekařinu, řezničinu. K dispozici bude dron, kvadrokoptéra, stavební bagr, dieselová lokomotiva a dalších asi 200 exponátů.

Informace pro návštěvníky
Kapacita je neomezená, proto jsou po celý den zvány školy, rodiny i jednotlivci. Vstupné je zdarma. Výstava je velmi rozmanitá, proto je všem návštěvníkům doporučeno vyčlenit si na akci co nejvíce času, nudit se určitě nikdo nebudete. Těšit se můžete na více než 76 vystavovatelů a stovky exponátů k objevování.

Ohodnoť článek

Tisková zpráva

Štítky Dobrodružství s technikou, výstava, věda, technika, řemesla

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Přijďte ne Dobrodružství s technikou aneb největší zážitkovou výstavu vědy, techniky a řemesel  |  Společnost  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.