Počasí dnes14 °C, zítra11 °C
Sobota 28. září 2024  |  Svátek má Václav
Bez reklam

Soutěž Vítej u nás umožnila středoškolákům procvičit komunikační a prezentační dovednosti

Dvoudenní soutěž Vítej u nás v prostorách Malé scény DK Metropol odstartovala ve středu 5. června 14. ročník. Studenti si před publikem procvičili komunikační i prezentační dovednosti a ověřili si své znalosti.

Středoškoláci studující cestovní ruch, hotelnictví a gastronomii přijeli do Českých Budějovic soutěžit z různých měst České republiky. Dorazili například z Prahy, Brna nebo Ostravy. DK Metropol přivítal i studenty ze slovenské Nitry, která je partnerským městem Českých Budějovic.

Odborná porota při soutěži hodnotila znalosti žáků a jejich dovednost prezentovat před publikem. Soutěžní kategorie byly dvě, jejich tématem bylo "Po stopách legend sportu" a "Přijeďte k nám, přijeďte za hudebním zážitkem".

„První kategorie 'Po stopách legend sportu' je takovým drobným předskokanem a připomenutím, že nás tady v Budějcích čeká už za pár dní opravdu velká událost v podobě Olympiády dětí a mládeže, kde se možná utkají i budoucí legendy,“ vysvětlila primátorka Dagmar Škodová Parmová.

Druhá soutěžní kategorie 'Přijeďte k nám, přijeďte za hudebním zážitkem' připomíná, že hudba může svým kouzlem obohatit jakoukoli akci.

„Je radost sledovat, jak jsou mladí lidé zapálení a šikovní nejen pro obor, který si vybrali a chtějí se v něm prosadit, ale dbají o svůj všestranný růst. Fandím jim a věřím, že si z našeho krásného města odvezou nové zkušenosti, nevšední zážitky a možná i nová přátelství,“ komentuje akci primátorka.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto Město České Budějovice

Štítky soutěž, Vítejte u nás, středoškoláci, komunikace, České Budějovice

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Soutěž Vítej u nás umožnila středoškolákům procvičit komunikační a prezentační dovednosti  |  Společnost  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.