Počasí dnes14 °C, zítra11 °C
Sobota 28. září 2024  |  Svátek má Václav
Bez reklam

Malák oživí nové občerstvení. Konat se tady budou koncerty a divadla pro děti

V nejbližších dnech otevře v oblíbené lokalitě u Malého jezu nové občerstvení. Spolu s novými toaletami a zmrzlinovým stánkem tak nabídne lepší a pohodlnější zázemí pro Budějčáky.

Nové kontejnery nechalo město v lokalitě nainstalovat z důvodu nevyhovujícího stavu předchozích staveb. „To původní zařízení bylo v nevyhovujícím stavu, tak se zbouralo a teď se dokončuje pěkné kulturní zázemí pro návštěvníky,“ uvedl náměstek primátorky Tomáš Bouzek (TOP 09).

Město za modernizaci zaplatilo více než pět milionů korun. „Rada města ve výběrovém řízení podpořila podnikatelský záměr, který zahrnuje kvalitní gastronomii, vyžití rodinám s dětmi, program pro sportovce, mládež i seniory,“ dodal Bouzek.

Provozovatelem bude českobudějovický podnikatel Michael Holobírek, který v centru města provozuje podnik Žíznivá Gumovka. „Nabídka bude opravdu pestrá. Z osmi vyčepů potečou ležáky z pivovarů Budvar, Hulvát a Březí Koza a vzhledem k tomu, že provozujeme v Českých Budějovicích pivni bar Žíznivá Gumovka, tak samozřejmě nesmí chybět pivní speciály z českých minipivovarů. Z nealkoholických nápojů se můžete těšit na čepované Birgo, točenou limonádu a dále například Maté, kombuchu a další. Chybět nebude ani káva, míchané nápoje a také něco k zakousnutí,“ uvedl Holobírek. 

Na místě by tam měla být k zapůjčení plážová lehátka, houpací síť nebo stolní a venkovní hry. Kromě toho by se tady měly konat kulturní akce, koncerty, divadla pro děti nebo aktustické večery. „Plánujeme pravidelné hudební večery, divadlo pro děti a k zapůjčení budou i různé hry,“ doplnil.

Otevření bylo oficiálně plánováno na 1. července. Nakonec se ale vše podařilo stihnout dříve a lidé tak mohou vyzkoušet nový kiosek a zázemí už tento čtvrtek. „Výzva je to veliká, i vzhledem k tomu, že máme roční holčičku, která si naštěstí oblíbila místní velké pískoviště. Výzvy máme každopádně rádi a uděláme maximum, abychom Budějčákům pobyt na Maláku co nejvíce zpříjemnili,“ uzavírá Michael Holobírek.

Hodnocení článku je 74 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Město České Budějovice

Štítky Malý jez, občerstvení, novinka, kontejner, České Budějovice

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Jana Ludačková

další neplatič

Pondělí, 24. června 2024, 21:28Odpovědět

Malák oživí nové občerstvení. Konat se tady budou koncerty a divadla pro děti  |  Společnost  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.