Počasí dnes18 °C, zítra20 °C
Středa 3. července 2024  |  Svátek má Radomír
Bez reklam

Jihočeští policisté vyhráli zlato na Mezinárodním mistrovství speciálních jednotek

Jihočeští policisté vyhráli zlato na Mezinárodním mistrovství speciálních policejních útvarů ve Výcvikovém centru Lešť. Soutěžili ve fyzicky náročných disciplínách, které prověřily jejich taktické, střelecké a fyzické dovednosti. V týmu soutěžil otec se synem. Další mistrovství je čeká v září.

Slovenští policisté pozvali kolegy ze Zásahové jednotky Krajského ředitelství policie Jihočeského kraje na Mezinárodní mistrovství speciálních policejních útvarů (zásahové jednotky), které se uskutečnilo minulý týden ve Výcvikovém centru Lešť. Pětičlenný tým policistů přivezl ze Slovenska zlato.

Mistrovství se odehrálo ve dvou dnech. Dvanáct pětičlenných týmů, z nichž dva byly týmy české, devět slovenských a jeden polský, při nich absolvovalo celkem šest fyzicky náročných disciplín. O vítězi tak rozhodla týmová spolupráce, profesionalita i fyzická a psychická připravenost.


Pětičlenný tým policistů přivezl ze Slovenska zlato.

„Oba soutěžní dny byly velice náročné. První den policisté absolvovali hned pět disciplín, ve kterých museli prokázat své taktické, střelecké i fyzické dovednosti. V neposlední řadě také pracovali ve výšce a nad volnou hloubkou. Jako první na ně čekala překážková dráha, po které následoval střelecký parkur, při kterém stříleli z krátké služební zbraně,“ popsala soutěžní disciplíny policejní mluvčí Lenka Krausová.

„Další disciplína byla nazvána Sídliště. Policisté při ní opět prokazovali střelecké, taktické a fyzické dovednosti. Při této disciplíně se ke slovu dostal také odstřelovač, který střílel z panelového domu do panelového domu na vzdálenost až sto padesáti metrů. Následovala střelba z motorového vozidla a další plnění taktických úkolů. Den zakončili policisté disciplínou, která byla nazvána JEZERO. Při té zakusili pádlování na lodi, na které dopluli k zakouřené budově, kde měli policisté za úkol najít pachatele,“ pokračovala Krausová.

V týmu soutěží otec se synem

Vyjma překážkové dráhy plnili policisté všechny disciplíny v plné výstroji včetně balistické vesty. Druhý soutěžní den byla pro bojovníky připravena jedna disciplína, která však v kratších verzích připomínala části disciplín z uplynulého dne. Podstatný rozdíl byl však v tom, že zatímco předchozí den mezi disciplínami přejížděli, tentokrát mezi nimi museli přebíhat.

Jihočeští policisté tak každý rok dokazují, že ve svém oboru patří k těm nejlepším. Tentokrát to prokázali i v sousední zemi. Další Mistrovství zásahových jednotek s mezinárodní účastí je čeká v září ve Středočeském kraji. Raritou pětičlenného týmu z jižních Čech je také fakt, že v týmu spolu bok po boku soutěží otec a syn.

Hodnocení článku je 78 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Policie ČR

Štítky policie, soutěž, zásahová jednotka, vítěztví, Slovensko

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Emil Svoboda

SUPER!! BLAHOPŘEJI!!

Pondělí, 1. července 2024, 23:28Odpovědět

Jihočeští policisté vyhráli zlato na Mezinárodním mistrovství speciálních jednotek  |  Společnost  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.