Počasí dnes12 °C, zítra17 °C
Neděle 6. října 2024  |  Svátek má Hanuš
Bez reklam

Táborová sezona začala na jihu Čech bez větších komplikací, na zotavovací akce letos vyrazí přes 34 tisíc dětí

Jihočeský kraj letos eviduje 305 táborů pro 34 542 dětí, což je více než loni na začátku prázdnin. Hygienici zatím nezjistili žádné vážné problémy. Dva tábory na Táborsku řešily alergické reakce na hmyzí kousnutí, podnět ohledně problémů s vodou na Českobudějovicku byl neoprávněný. Další kontroly se zaměří na kvalitu stravování.

Jihočeský kraj letos přivítá více než 34 tisíc dětí na více než třech stovkách táborů, což znamená, že prázdninová sezóna je v plném proudu. Hygienici k dnešnímu dni evidují 264 velkých zotavovacích akcí a 41 menších táborů pro děti do třiceti účastníků.

„K dnešku máme nahlášeno 264 zotavovacích akcí, z toho v jednom případě jde o tábor putovní. V rámci 442 běhů se na nich bude rekreovat 33 029 dětí. Dále je nahlášeno 41 jiných podobných akcí, tedy táborů do třiceti dětí, kde se bude v 63 bězích rekreovat 1 513 dětí, z toho i tady půjde v jednom případě o tábor putovní. Celkem tak k dnešku registrujeme 305 táborů a 34 542 dosud nahlášených dětí. To je v tuto chvíli více, než jsme měli na začátku prázdnin vloni, kdy jsme pak celkově za dva prázdninové měsíce evidovali 357 táborů a na 38 400 rekreovaných dětí,“ říká Marie Nosková, ředitelka odboru hygieny dětí a mladistvých Krajské hygienické stanice Jihočeského kraje. 

Letošní sezóna pak dle ní začala bez větších problémů. Na dvou táborech na Táborsku muselo být dítě s alergickou reakcí na kousnutí hmyzem převezeno do nemocnice. Obě děti se po ošetření vrátily a pokračují v táboření bez dalších potíží. Hygienici také řešili jeden podnět ohledně problémů s vodou a toaletami na skautském táboře na Českobudějovicku, který se ukázal jako neoprávněný.

Hygienici budou během léta kontrolovat nejen hygienické podmínky, ale také kvalitu stravování. Letos se zaměří na hodnocení jídelníčků a edukaci kuchařů, například ohledně správného solení pokrmů.

Loni jihočeští hygienici uskutečnili 128 kontrol táborů a stravovacích zařízení a sezóna byla hodnocena jako klidná. Letos doufají, že tomu nebude jinak.

Ohodnoť článek

Foto mmkv

Štítky KHS, Krajská hygienická stanice, hygienici, dětské tábory, kontroly, stravování

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Táborová sezona začala na jihu Čech bez větších komplikací, na zotavovací akce letos vyrazí přes 34 tisíc dětí  |  Společnost  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.