Počasí dnes9 °C, zítra12 °C
Sobota 5. října 2024  |  Svátek má Eliška
Bez reklam

Středeční horka vystřídají bouřky. Místy budou velmi silné, varovali meteorologové

Středa bude podle předpovědi meteorologů ve znamení vysokých teplot. Ty mohou odpoledne vystřídat místy až velmi silné bouřky. Výstraha Českého hydrometeorologického ústavu platí od středečního dopoledne až do čtvrtečního rána.

Podle meteorologů se teploty ve středu dostanou místy i nad 31 stupňů Celsia. Výstraha nejprve platila pro část republiky, dnes odpoledne ji Český hydrometeorologický ústav (ČHMÚ) rozšířil i na jižní Čechy.

Společně s vysokými teplotami varovali meteorologové také před velmi silnými bouřkami, které se mají objevit v celém kraji. „Ve středu ovlivní naše území od západu výrazné frontální rozhraní, na kterém se vyskytnou na západě silné, na ostatním území až velmi silné bouřky," uvedli na sociální síti X.

Bouřky mají doprovázet přívalové srážky s úhrny kolem 50 mm, v opakovaných bouřkách i přes 70 mm, nárazy větru lokálně i kolem 90 kilometrů za hodinu a kroupami. „Bouřková aktivita bude od západu slábnout, v Čechách odpoledne a večer, na Moravě a ve Slezsku během noci na čtvrtek, respektive čtvrtečního rána," uvedl ČHMÚ.

Hodnocení článku je 60 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto pixabay.com

Štítky výstraha, čhmú, meteorologové, předpověď

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Středeční horka vystřídají bouřky. Místy budou velmi silné, varovali meteorologové  |  Společnost  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.