Jedná se o PR článek. Více info k PR článkům můžete najít ZDE.
PR článekÚterý, 30. července 2024, 17:00
Léto a grilování k sobě neodmyslitelně patří. Ať už budete sedět s přáteli, nebo jen ve dvou, jde vždy o příjemný program na dlouhé letní večery. Pokud se chcete i během grilování chovat zodpovědně a udržitelně, tady je několik tipů, co ve vaší letní rutině vylepšit.
Ačkoliv by se mohlo zdát, že největším ekologickým strašákem je při grilování samotný gril nebo hliněné tácky a dřevěné uhlí, které lidé používají, opak je pravdou. Až 95 procent emisí CO2 se při grilování uvolňuje z použitých surovin.
Zkuste si proto místo masa jednou připravit jeho alternativy nebo grilovanou zeleninu. Vyzkoušet můžete například rostlinné produkty dmBio jako tofu nebo směs na zeleninové placičky.
Také máte občas při přípravě grilovačky „velké oči“? Velmi často se všechny nachystané potraviny nesní. Ideální variantou je pak uskladnit je a sníst následující den.
Praktickou a ekologickou pomůckou jsou ubrousky ze včelího vosku, které uchovají potraviny dlouho čerstvé a vhodně nahradí hliníkovou nebo běžnou potravinovou fólii. Po jejich použití je navíc můžete ekologicky kompostovat nebo je použít také jako podpal v krbu.
Možná trochu neobvyklým tipem při následném úklidu po grilování může být kávová sedlina. Proč? Dokáže totiž pomoci s velmi odolnou a mastnou špínou na grilovacím roštu nebo připálených hrncích.
Díky kávové sedlině se vyhnete chemikáliím i plastovým obalům, které zatěžují životní prostředí.
Pokud ale raději užíváte „klasické“ prostředky na úklid, zkuste v dm drogerii sáhnout po jejich ekologických variantách.
Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.