Počasí dnes20 °C, zítra19 °C
Pondělí 9. září 2024  |  Svátek má Daniela
Bez reklam

V Novém Vrátě mají nové multifunkční hřiště, projekt uspěl v participativním rozpočtu

Stolní tenis, workoutové hřiště, streetball nebo jen lavičky na posezení a strávení příjemného odpoledne. V Novém Vrátě město tento týden dokončilo další z projektů participativního rozpočtu. Za hrou i protažením těla se tam denně vydávají desítky lidí.

„Sportoviště nabízí workoutové hřiště, stůl na stolní tenis, koš na streetball, ale i lavičky a upravenou zeleň. Návštěvníci se tam dostanou po nové mlatové cestě,“ popsal nové hřiště náměstek primátorky Petr Maroš (ODS).

Doplnil také, že celý projekt byl uskutečněn díky vítěznému projektu 2. ročníku participativního rozpočtu města České Budějovice. Projekt vychází ze studie Zeleno-modrého srdce Nového Vráta, která má za cíl vytvoření přírodního přátelského prostředí pro děti i dospělé v blízkosti vodní plochy.

Participativní rozpočet v Českých Budějovicích umožňuje obyvatelům města aktivně se podílet na rozhodování o využití části městského rozpočtu. Občané mohou předkládat své vlastní návrhy na zlepšení veřejného prostoru a následně o nich hlasovat. Nejúspěšnější projekty jsou pak realizovány. Tento nástroj podporuje zapojení veřejnosti do městského plánování a zvyšuje transparentnost a odpovědnost městské správy.

„A ve stejném trendu, tedy postupně vylepšovat další českobudějovické lokality, kde by bylo lidem příjemně, budeme samozřejmě pokračovat,“ říká Maroš.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Se svolením města České Budějovice

Štítky sportoviště, hřiště, nové vráto, české budějovice, participativní rozpočet

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

V Novém Vrátě mají nové multifunkční hřiště, projekt uspěl v participativním rozpočtu  |  Společnost  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.