Počasí dnes16 °C, zítra19 °C
Úterý 17. září 2024  |  Svátek má Naděžda
Bez reklam

V Písku začala přestavba bývalé vodárny, areál se promění v kemp s místy pro karavany a tělocvičnou

Písek zahájil stavební práce v areálu bývalé vodárny. Zástupci města již objekt předali stavební firmě, která jej zrekonstruuje. Ve venkovním areálu historické vodárny má vzniknout kemp s místy pro karavany a stany. Ve zrekonstruované budově pak město plánuje vybudovat technické zázemí a tělocvičnu.

Město Písek v uplynulých dnech předalo areál bývalé vodárny firmě DS-DRYWALL, která zrekonstruuje jednu z budov a zrevitalizuje venkovní prostor. V první etapě plánované přestavby vodárny na kemp vznikne v areálu 15 míst pro obytné vozy a karavany, 30 míst pro stany a zrekonstruována bude také jedna z budov.

„V té má vzniknout nezbytné zázemí, toalety, kuchyňky či recepce. V patře objektu vznikne menší tělocvična. Projekt počítá s upravením zelených ploch i se zhotovením cest, chodníků a venkovního schodiště. Po areálu budou také rozvedeny inženýrské sítě,“ sdělila mluvčí města Petra Měšťanová.

„Kromě míst pro karavany v areálu vybudujeme také čtyři veřejná parkovací místa, tzv. stellplatzy, která budou upravena tak, aby byla vhodná pro stání obytných vozů a karavanů s potřebným servisem. Takové plochy totiž v současnosti v Písku zcela chybí. Přilákat bychom tak mohli novou skupinu turistů, která je v posledních letech stále početnější,“ popsala projekt již dříve místostarostka Petra Trambová.

Konverze bývalé úpravny vody bude stát Písek 37,8 milionu korun bez daně. Město Písek získalo na tento projekt dotaci z programu Regenerace brownfieldů pro podnikatelské využití Ministerstvem průmyslu a obchodu ČR ve výši 90 procent způsobilých nákladů. Stavební práce má firma dokončit za 13 měsíců.

„Máme zpracovanou studii na využití všech objektů vodárny. V první etapě přebudujeme jen hlavní budovu, komunikační jádro a upravíme venkovní prostor. Další objekty by se mohly v budoucnu využít jako tělocvičny, jedna z budov by mohla sloužit jako trampolínové centrum. Studie navrhuje také zpřístupnění části historických prostor, ve kterých by mohla vzniknout například expozice vodárenství,“ doplnila Trambová.

Areál bývalé vodárny se nachází na okraji města Písek pod Hradišťským kopcem, prázdný je od roku 2019, kdy byla vybudována nová úpravna vody. Budovy, které se na pozemku nacházejí, jsou z let 1948 a 1969. Objekt anglických filtrů je pak cennou stavebně historickou památkou z roku 1899.

Hodnocení článku je 80 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Se svolením města Písek

Štítky písek, vodárna, přestavba, kemp, karavany, tělocvična

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

V Písku začala přestavba bývalé vodárny, areál se promění v kemp s místy pro karavany a tělocvičnou  |  Společnost  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.