Počasí dnes14 °C, zítra16 °C
Pondělí 16. září 2024  |  Svátek má Ludmila
Bez reklam

Jedná se o PR článek. Více info k PR článkům můžete najít ZDE.

Studenti se v českobudějovické MHD svezou se slevou

PR článek

Začátek září je každoročně významným datem pro všechny děti, které zahajují povinnou školní docházku, ale i pro ty, kteří se po prázdninách do školy znovu vracejí. A také do městské hromadné dopravy se vracejí stovky pravidelných cestujících. S tím je spojený zvýšený zájem o nákup průkazek a jízdenek. Od roku 2020 už není nutné stát a čekat ve frontách před předprodejním místem Dopravního podniku města České Budějovice. Stačí vše vyřídit jednoduše přímo v mobilní aplikaci DPMCB. Navíc funguje i off-line. Když nemáte data a internet není v dosahu, k průkazce v apce se dostanete.

Stáhněte si apku DPMCB, zaregistrujte se, vyberte z dostupných slev tu, která se vás týká, a pořizujte kupóny k průkazce v mobilu bez čekání ve frontách. Totiž i studentskou slevu je možné uplatnit při nákupu v mobilu, kontrolu potvrzení o studiu provedou pracovníci online.  „V loňském školním roce si předplacenou jízdenku v aplikaci zakoupilo 6 700 žáků a studentů od 6 do 26 let, z toho se více než 3600 z nich vyplatil roční kupón, který platí i o prázdninách,“ říká mluvčí DPMCB Barbora Fišer.

Navíc od července tohoto roku je možné v aplikaci za kupóny v sekci Průkazka platit virtuální kartou Google Pay a Apple Pay. „Zároveň jsme aktualizovali procesy na pozadí v sekci Park Simply, doporučujeme proto zákazníkům stažení nejnovější verze dostupné v Obchodě Play (Google Play) a App Store,“ komentuje Barbora Fišer.

Jízdné na rok vyjde studenty od 16 do 26 let na 1 660 Kč, děti od 6 do 15 let na 500 korun. Dostupné tarify jízdného MHD si můžete prohlédnout zde

Aplikace DPMCB samozřejmě není určena jen pro studenty, průkazku na MHD si v ní mohou zřídit i dospělí uplatňující klasické nebo i zvýhodněné jízdné (např. pro seniory, osoby na rodičovské, dárce krve atd.). Nabízí i spoustu dalších funkcí: vyhledávač spojení nebo informace o aktuálních časech odjezdů ze zastávek, přehled důležitých informací o provozu MHD a také možnost zaplatit za krátkodobé parkování v Českých Budějovicích. Aplikaci DPMCB si do svých chytrých telefonů stáhlo už více než 22 000 uživatelů. Aplikaci DPMCB stáhnete také zde.

Zvládne to i malé dítě, tak proč ne i vy? A nezapomeňte si nastavit notifikaci na míru – upozorní vás na končící platnost kupónu i průkazky.

Ohodnoť článek

Štítky MHD, dopravní podnik, české budějovice, tarif, jízdné, sleva, studenti

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Studenti se v českobudějovické MHD svezou se slevou  |  Společnost  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.