Počasí dnes9 °C, zítra10 °C
Sobota 14. září 2024  |  Svátek má Radka
Bez reklam

U Podolska na nádrži Orlík hygienici po dvou týdnech odvolali zákaz koupání

U Podolska na vodní nádrži Orlík na Písecku hygienici po dvou týdnech odvolali zákaz koupání. Voda tam má zhoršenou jakost, což představuje třetí z pěti stupňů hodnocení. Vyplývá to z aktuálních informací jihočeských hygieniků.

„Na Orlíku u Podolska jsme odvolali dočasný zákaz používání povrchové vody ke koupání, vyhlášený 15. srpna. Aktuálně je u Podolska voda hodnocena stupněm tři, podobně jako další sledované koupací oblasti s výjimkou rybníku Hejtman, který je hodnocen stupněm čtyři," uvedla ředitelka jihočeské hygienické stanice Kvetoslava Kotrbová.

Hygienici podle výsledků rozborů v jednotlivých lokalitách udělují známku od jedničky, což představuje vodu vhodnou ke koupání, po pětku, která znamená zákaz koupání. V rybníku Hejtman v Chlumu u Třeboně na Jindřichohradecku je tedy voda nevhodná ke koupání.

V dalších sledovaných lokalitách na jihu Čech je nyní shodně zhoršená jakost vody. Týká se to pláží u lipenské přehrady v Černé v Pošumaví, Horní Plané a Lipně nad Vltavou a u Radavy na orlické nádrži a ve Staňkovském rybníku na Jindřichohradecku. „Představuje to mírně zvýšenou pravděpodobnost vzniku zdravotních problémů při koupání," dodala Kotrbová.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto pixabay.com

Štítky ČR, rekreace, zdraví, koupaliště, Jihočeský

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

U Podolska na nádrži Orlík hygienici po dvou týdnech odvolali zákaz koupání  |  Společnost  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.