Počasí dnes20 °C, zítra19 °C
Čtvrtek 19. září 2024  |  Svátek má Zita
Bez reklam

Jedná se o PR článek. Více info k PR článkům můžete najít ZDE.

MAS Sdružení Růže už 20 let pomáhá regionu rozkvétat

PR článek

Místní akční skupina (MAS) Sdružení Růže již 20 let pracuje na tom, aby region o 26 obcích jižně od Českých Budějovic až po rakouské hranice byl ještě lepším místem pro život. A to nejen pro zemědělce, ale pro všechny – od podnikatelů přes neziskovky až po obyvatele místních obcí. Dalo by se říci, že “MASka” funguje jako takový hnací motor pro venkovský region – naslouchá potřebám místních lidí a vymýšlí způsoby, jak jim nejlépe pomoci.

„Sdružení Růže je důkazem toho, že když se spojí síly místních lidí, mohou dosáhnout velkých věcí. A to je přesně to, co potřebujeme,” říká manažerka MAS Sdružení Růže Ing. Magdalena Chytrová.

O co všechno se MAS Sdružení Růže stará?

  • Energie pro všechny: Pomáhá s přechodem na zelenější energie a radí, jak ušetřit na účtech za topení. Dělá tak za pomoci dotačního programu Nová zelená úsporám Light nebo kotlíkových dotací, ale taky prostřednictvím podpory komunitní energetiky na svém území.
     
  • Školy plné života: Vzájemně propojuje a spolupracuje s mateřskými, základními a základními uměleckými školami a pořádá nejrůznější semináře od tematiky dětské psychologie pro rodiče a učitele až po práci s umělou inteligencí.
     
  • Nadějný talent: Podporuje talentované děti a mládež z regionu v rámci každoročního předávání cen “Talent v MAS” za mimořádné výsledky v kategoriích humanitní, technické, sportovní, umělecké, přírodovědné a aktivní mládež.
     
  • Vesnice, kde se daří: MAS podporuje místní podnikatele a pomáhá rozvíjet potenciál obcí. Pěkným příkladem může být třeba projekt MK Paseky, který citlivě obnovil původní polní cesty nedaleko obce Dlouhá Stropnice, které byly zlikvidovány v 70. letech 20. století.
     
  • Společně jsme silnější: Spolupracuje s nejrůznějšími organizacemi a vytváří zajímavé projekty, jako je třeba “Velké prázdninové putování”, během kterého mohou děti se svými rodiči nebo prarodiči sbírat razítka z navštívených lokalit a soutěžit o různé ceny. Dále se snaží podporovat zajímavé regionální činnosti, jako je Komunitní moštárna v Borovanech, místní produkty od Destinační společnosti Novohradsko-Doudlebsko, ale také neziskovky jako Domeček, Archa, Komunitní centrum v Nových Hradech a Centrum komunitních aktivit v Trhových Svinech.
     
  • Mezinárodní spolupráce: Spojuje se s dalšími místy v Evropě, například v rámci projektu mobility na venkově SMARTA-NET, do kterého je zapojeno 15 evropských zemí.

Chcete se dozvědět víc? Navštivte tyto stránky nebo sledujte Facebooku MAS Sdružení Růže, z.s.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Štítky MAS, sdružení, region, růže, jižní čechy, jihočeský kraj

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

MAS Sdružení Růže už 20 let pomáhá regionu rozkvétat  |  Společnost  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.