Počasí dnes19 °C, zítra20 °C
Pátek 20. září 2024  |  Svátek má Oleg
Bez reklam

Český Krumlov postaví třípatrový plavecký stadion s wellness a dětským světem

Nový plavecký stadion v Českém Krumlově bude stát vedle bývalého vyhořelého. Místo něho dá město postavit koupaliště doplněné parkovištěm. Bude to třípatrová budova, ve které bude bazén pro plavání, dětský svět a wellness. Školky budou zatím absolvovat kurzy v bazénu ve Větřní, školáci ve Frymburku.

„Chceme, aby nový plavecký stadion splnil několik funkcí, jedna třetina bude pro plavání, jedna třetina pro dětské atrakce a jedna třetina wellness, vše podle standardů Národní sportovní agentury (NSA),“ řekl místostarosta Dalibor Uhlíř (ČK rozumem a srdcem-Nezávislí) po schůzce vedení města s opozicí, odborníky a zástupci plaveckých klubů. Plavecký bazén bude dlouhý 25 metrů s šesti drahami, kde bude také hlediště pro 100 lidí. V dětském světě bude menší bazén, brouzdaliště, vodní atrakce s toboganem. Ve třetím patře s výhledem na zámek bude saunový svět, wellness a relaxační zóna.

Konkrétní vizualizaci podoby plaveckého stadionu zatím město nemá. Zpracovatel dřívější studie, ze které vedení města vychází, teď bude mít za úkol doplnit výše uvedené požadavky, aby měli z 90 procent hotovou studii a zadání. „Zatím ještě nevíme, jakým způsobem budeme projektovat, jestli Design and Build, to se ukáže v následujících měsících. NSA preferuje Design and Build s ohledem na dotace, je to rychlejší, ale už musíte mít přesné zadání,“ řekl Uhlíř.

Krumlov převzal torzo bazénu. Výši škody musí likvidátor propočítat

Český Krumlov si dnes převzal torzo bazénu, který před dvěma týdny kvůli neopatrné likvidaci vosího hnízda kompletně shořel. Na místě byl také likvidátor pojišťovny. Konečnou výši škody zatím neurčil, musí ji propočítat. Pojišťovna ale bude...

Vedení města vyjednalo výcvik plavání pro školky a školy v jiných městech s bazénem. „Předškoláci budou pokračovat ve výuce ve Větřní a školy by jezdily do Frymburku. Zároveň naše plavčice, které měly výuku našich dětí na starost, by ve Frymburku působily jako plavčíci na částečný úvazek. A pro děti z různých sportovních klubů bychom chtěli domluvit společné jízdy autobusem do bazénu,“ řekl Uhlíř.

Výstavba stadionu by podle Uhlíře mohla trvat do roku 2026 za předpokladu, že vše půjde bez komplikací, že se například nebudou odvolávat firmy ve výběrových řízeních. Stavba se může ale protáhnout i o rok až dva. V rozpočtu mesto vytvoří samostatnou kapitolu na nový bazén, aby si něco naspořilo. Cena by mohla být zhruba 450 milionů korun.

Původní plavecký bazén shořel za dva dny 7. a 8 září. Podle policie třiapadesátiletý zaměstnanec společnosti, která měla na starost provoz plaveckého stadionu, zřejmě nešťastně manipuloval s ohněm při likvidaci vosího hnízda, a způsobil tak požár střechy. Oheň prohořel střechou dovnitř, zasáhl interiér bazénu, tedy i prostor pro plavání, nosné konstrukce, kus střechy se propadl do bazénu. Hasiči museli rozbít skleněnou stěnu z oken. Oheň také zasáhl vnější dřevěné obložení. Na místě zasahovalo 22 hasičských jednotek, vyhlásili třetí stupeň požárního poplachu ze čtyř a povolali dron kvůli zjišťování ohnisek.

Hodnocení článku je 20 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto se svolením HZS JCK

Štítky stavby, správa, rekreace, bazén, Český Krumlov

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Český Krumlov postaví třípatrový plavecký stadion s wellness a dětským světem  |  Společnost  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.