Počasí dnes12 °C, zítra14 °C
Sobota 12. října 2024  |  Svátek má Marcel
Bez reklam

Vimperk plánuje novou tribunu a zázemí ve sportovním areálu

Příznivci sportu ve Vimperku se v nejbližších letech nejspíš dočkají nové tribuny a zázemí v areálu letních sportů. V červenci začaly projekční práce a ve středu 2. října se na vimperské radnici konalo jednání za účasti vedení města, městského architekta a představitelů místních sportovních klubů, které budou nový objekt užívat. On-line se zapojili zástupci studia Objektor architekti, které projekt zpracovává.

„Stávající dvě oddělené tribuny, šatny a střídačky mezi nimi se zbourají a na jejich místě vznikne jeden rozsáhlejší objekt, který v sobě bude kombinovat několik funkcí. Kromě hlediště právě také šatny a sociální zázemí, klubovnu, sklady a také bistro,“ vysvětlil místostarosta Zdeněk Kuncl.

Zázemí s tribunou u fotbalového hřiště bude částečně zapuštěno do svahu a bude průchozí. Na straně odvrácené od hřiště vznikne bistro s venkovním posezením. Naplánováno je vybudování klubovny, několika šaten, toalet a sprch. Přibydou také sklady. Pro ty budou využity i prostory pod tribunou. Střídačky se nově přesunou naproti tribuně. Nové zázemí má sloužit i ostatním sportům.

Projekční práce potrvají zhruba do konce příštího roku a povedou až k získání stavebního povolení. Během příštího roku by se mělo vyjasnit, jakým způsobem město stavbu provede a jaké dotace by mohly být využity.

Nový centrální objekt zázemí je první fází postupné modernizace vimperského areálu letních sportů, který kromě fotbalového hřiště zahrnuje i atletický ovál, plochy pro volejbal, tenis, házenou a posilování a v roce 2022 vybudované hřiště s umělou trávou na malou kopanou.

Ohodnoť článek

Foto Vimperk

Štítky Vimperk, sportovní areál, šatna, sport, bistro

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Vimperk plánuje novou tribunu a zázemí ve sportovním areálu  |  Společnost  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.