Počasí dnes17 °C, zítra12 °C
Úterý 22. října 2024  |  Svátek má Sabina
Bez reklam

Jedná se o PR článek. Více info k PR článkům můžete najít ZDE.

Akce Policistou na zkoušku přilákala rekordní počet zájemců. Úspěšní uchazeči se mohou uplatnit i na nových dálničních odděleních

PR článek

Rekordních šedesát účastníků si dorazilo ve čtvrtek 3. října v Českých Budějovicích vyzkoušet přijímací testy fyzické zdatnosti do služebního poměru k Policii ČR. Jihočeská policie tentokrát vyšla vstříc jak školám, tak i široké veřejnosti.

Fyzické testy proto poprvé startovaly v dopoledních i odpoledních hodinách a to v několika časech. Díky tomu na akci mohlo dorazit hned několik českobudějovických středních škol, nebo třeba školy z Kaplice a Tábora, ale také mnoho jednotlivců. Někteří si přišli spíše ověřit svou fyzickou kondici, někteří ale hodlají v blízké budoucnosti zahájit přijímací řízení do služebního poměru, těm šlo proto o hodně.

Úspěšně testy fyzické zdatnosti splnilo dokonce čtyřicet ze startujících.

Celý den se i přes nepřízeň počasí nesl v pohodové atmosféře a zájemci předvedli opravdu skvělé výkony. Fyzické testy úspěšně splnilo dokonce čtyřicet ze startujících a obdrželi tak osvědčení platné 18 měsíců. To jim poslouží v případě zahájení přijímacího řízení do služebního poměru k Policii ČR.

Na místě si mohli zájemci vyzkoušet také jednoduché psychotesty.

Pod vedením policejních psychologů si mohli všichni zájemci na místě vyzkoušet také jednoduché psychotesty. Speciální jednotka Temelín pak předvedla divákům dynamickou ukázku zadržení ujíždějícího nebezpečného pachatele, kriminalističtí znalci zase ukázky ze své práce, např. daktyloskopii či balistickou expertizu. Na akci byla k vidění také rozmanitá policejní technika dopravní a cizinecké policie a bylo možné si s policisty z přímého výkonu popovídat o jejich každodenní policejní práci. Jihočeská policie totiž momentálně nabízí volná místa zájemcům o služební poměr ve všech základních službách a ve všech okresech kraje.

Odbor dopravní policie aktuálně hledá posily také na nově otevřená dálniční oddělení

Zájemcům se tak nabízí jedinečná možnost podílet se na bezpečnosti provozu na dálnicích, a to s využitím moderních a zcela nových automobilů i motocyklů značek Škoda a BMW. Pokud jste fanda do techniky, určitě se zde najdete. Jako zázemí budou již brzy otevřeny kompletně nové moderní budovy dálničních oddělení. Objekt i nový úsek dálničního oddělení Lety se otevře koncem letošního roku. Objekt pro dálniční oddělení Borek koncem roku 2025, zde se prozatím vyjíždí z náhradních prostor, a to z policejní stanice v Ševětíně. Nábor uchazečů probíhá také pro již fungující a zaběhlé dálniční oddělení Chotoviny.

Podmínky přijímacího řízení pro dálniční oddělení jsou stejné jako pro všechny ostatní uchazeče. Předností zde však může být technické zaměření uchazeče a zkušenosti z dopravy, dále třeba také vlastnictví řidičského oprávnění skupiny A. Služba na dálničním oddělení je v podstatě tak trochu dva v jednom, spojením jak pořádkové služby, tak služby dopravní. Dálniční oddělení totiž působí i jako obvodní oddělení ve svěřeném úseku a ve své působnosti řeší kompletně všechno, nejen dopravu, ale třeba i veřejný pořádek nebo drobnou kriminalitu, o akčnost zde tedy jistě není nouze.

Máš-li vztah k technice a dopravě, ozvi se personalistům na tel: 606 762 294.

Náborový příspěvek pro nové policisty/ky činí aktuálně 75 000 Kč.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Štítky policie, Policie ČR, jihočeská policie, Policistou na zkoušku, fyzické testy, nábor, Speciální jednotka Temelín, dopravní policie, dálniční oddělení

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Akce Policistou na zkoušku přilákala rekordní počet zájemců. Úspěšní uchazeči se mohou uplatnit i na nových dálničních odděleních  |  Společnost  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.