Počasí dnes16 °C, zítra17 °C
Pondělí 21. října 2024  |  Svátek má Brigita
Bez reklam

České Budějovice již našly svůj nový vánoční strom, městu ho daruje vášnivá fanynka Motoru

Do první adventní neděle sice zbývá ještě více než šest týdnů, město České Budějovice už ale ví, jaký strom se letos před Vánoci rozzáří na náměstí Přemysla Otakara II. Bude jím čtyřiačtyřicetiletá a jedenáct metrů vysoká jedle stříbrná z Neznašova, kterou městu věnovala místní fanynka Motoru.

Letošním vánočním stromem, který v době adventu rozzáří českobudějovické náměstí Přemysla Otakara II., bude čtyřiačtyřicetiletá a jedenáct metrů vysoká jedle stříbrná. „Už mnohokrát jsme v různých anketách vyhráli soutěž o nejkrásnější strom v České republice a stejné ambice máme samozřejmě i letos. Naše krasavice zatím stále stojí v Neznašově. Její majitelé ji kdysi koupili v zahradnictví v Nových Hradech a zasadili u domu, kde ji vždycky o Vánocích slavnostně ozdobili. Malý tenký stromeček je ale postupně přerůstal, až museli k zavěšení ozdob použít štafle i koště,“ říká s úsměvem primátorka Dagmar Škodová Parmová (ODS).


Letošním vánočním stromem, který v době adventu rozzáří českobudějovické náměstí Přemysla Otakara II., bude čtyřiačtyřicetiletá a jedenáct metrů vysoká jedle stříbrná.

V rodině proto padlo rozhodnutí, že vzrostlý strom by mohl ohrozit sousední novou bytovou zástavbu, a byla otázka, komu pokácený strom nabídnou. O osudu vzrostlé jedle nakonec rozhodla studentka Veronika z třetí generace majitelů, která je také nadšenou hokejovou fanynkou Motoru.

„Bude mi po něm smutno, asi se to neobejde bez slzičky. Má úžasné jehlice, místní lidé si tady stříhali větve a dělali věnce, byla to taková pěkná tradice, ale vymyslíme si jinou,“ říká majitelka Kateřina Jílková.

Okrasnou jedli přivezou pracovníci společnosti Lesy a rybníky města Českých Budějovic na náměstí už v sobotu 16. listopadu dopoledne. „Věřím, že nám bude dělat radost, stejně jako celé kouzelné adventní městečko, a už v předstihu zvu všechny na slavnostní rozsvícení stromu v sobotu 30. listopadu,“ dodává primátorka.

Hodnocení článku je 86 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Se svolením města České Budějovice, Libor Staněk

Štítky české Budějovice, vánoce, advent, vánoční strom, jedle, náměstí

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

České Budějovice již našly svůj nový vánoční strom, městu ho daruje vášnivá fanynka Motoru  |  Společnost  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.