Počasí dnes19 °C, zítra20 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

V Masných krámech začalo Svatomartinské posvícení

Luděk Hauser - šéfkuchař českobudějovické restaurace Masné krámy – se svým týmem na tento týden připravili „Svatomartinské posvícení“. Až do neděle budou v nabídce restaurace nejen do zlatova pečené husy z jihočeského Byňova, ale i husí paštika a další dobroty. Nabídku doplní tmavý ležák s višní a speciální pivo B:CRYO.

Také v letošním roce si budou moci hosté českobudějovických Masných krámů vychutnat nabídku „Svatomartinského posvícení“. Hlavním lákadlem bude novohradská pečená husa s plněným jablkem, červeným zelím a knedlíky. Husy se budou péci vcelku. Jedna porce bude představovat ¼ celé husy, tedy asi 1000 gramů.

„Budeme podávat výhradně vynikající husy z českého chovu, které nám dodává Rybářství Nové Hrady. O Svatomartinské posvícení v Masných krámech je každoročně velký zájem. Letos bychom mohli během pěti dnů prodat až 100 hus, tedy 400 porcí,“ říká Luděk Hauser, šéfkuchař Masných krámů. Husy chované na rybnících v Byňově u Nových Hradů patří mezi chuťově vyhledávané české speciality a pocházejí z jediného šlechtitelského chovu v České republice s více než třicetiletou tradicí. Pečené novohradské husy nabídne letos v Českých Budějovicích jen několik restaurací, kromě restaurace Masné krámy například i pivnice Budvar v areálu pivovaru Budějovický Budvar. Další informace o husách z Nových Hradů najdete zde.

„Svatomartinské posvícení“ v Masných krámech začalo dnes a potrvá do 15. listopadu. Za ochutnání budou stát i další speciality, například pečené kuřecí stehno „a la husa“, husí paštika, pečínka z husích jatýrek nebo krůtí steak na jalovci s rozmarýnem. K pití se v průběhu posvícenského oběda nebo večeře velmi dobře hodí piva s výraznějším chuťovým profilem, například sezónní tmavý ležák s višní nebo speciál B:CRYO.

Kapacita restaurace Masné krámy je 200 míst. Restaurace nabízí hostům nejen dobrou kuchyni, ale především dokonale ošetřené čepované pivo. Lidé si mohou pochutnat zejména na kroužkovaném ležáku Budweiser Budvar. Masné krámy jsou jedinou restaurací na světě, ve které se kroužkovaný ležák Budweiser Budvar čepuje z pivních tanků. Restaurace je otevřena denně, v pondělí až čtvrtek od 10:30 do 23:00 hodin, v pátek a sobotu od 10:30 do 24:00 hodin a v neděli od 10:30 do 21:00 hodin. Rezervace je možné objednat na telefonu 387 201 301 nebo na e-mailu info@masne-kramy.cz. Podrobné informace o Masných krámech včetně menu a ceníku najdete na www.masne-kramy.cz

Tisková zpráva

Štítky masné krámy, svatomartinské posvícení, restaurace, husa, pivo, Budějovický Budvar, paštika, jablko, hlávkové zelí, knedlík, jalovec, steak, Rybářství Nové Hrady, Nové Hrady

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

V Masných krámech začalo Svatomartinské posvícení  |  Společnost  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.