Počasí dnes18 °C, zítra15 °C
Čtvrtek 16. května 2024  |  Svátek má Přemysl
Bez reklam

Budějce mají v areálu bývalých kasáren dvě nové ulice

Po prvním prezidentovi Československa a stíhacím pilotovi, ve 2. světové válce ve službách RAF, pojmenují v Budějcích ulice. Pokud schválený návrh radních odsouhlasí i městské zastupitelstvo, v bývalých kasárnách ve Čtyřech Dvorech vzniknou ulice T. G. Masaryka a Plukovníka Malého.

Budoucí ulice T. G. Masaryka je páteřní komunikací celého areálu a spojuje ulice Evžena Rošického a Husovu třídu. Ulice Plukovníka Malého vede podél Husovky k nové výstavbě bytových domů.

„Návrhy na pojmenování jsme obdrželi z řad veřejnosti. Myslím, že to není žádné kontroverzní téma, aby ho zastupitelstvo ve čtvrtek neschválilo,“ uvedl českobudějovický primátor Juraj Thoma.

Z jeho rukou převzal Milan Malý v roce 2008 medaili Za statečnost. Muž, který v roce 1949 musel nedobrovolně opustit Československou armádu a usadil se v Budějcích, zemřel vloni 1. května ve věku 89 let.

Foto: Wikipedia

Štítky nové ulice, T. G. Masaryka, Plukovníka Malého, České Budějovice, pojmenování ulic, Milan Malý, Tomáš Garrigue Masaryk, druhá světová válka, Royal Air Force, Československo, Evžen Rošický, Juraj Thoma, Československá armáda, Wikipedie

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Budějce mají v areálu bývalých kasáren dvě nové ulice  |  Společnost  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.