Počasí dnes7 °C, zítra10 °C
Středa 24. dubna 2024  |  Svátek má Jiří
Bez reklam

Budějcká benefice s řadou osobností podpoří fyzioterapii

Už zítra se v Beach areálu u Sportovní haly v Českých Budějovicích uskuteční třetí ročník Benefice pro Centrum Bazalka, turnaje známých osobností z oblasti kultury a sportu v plážovém volejbale. Po skončení sportovního klání bude následovat hudební program s několika koncerty.

„Lidé se mohou těšit na celodenní program pro děti i dospělé a na večerní koncert, na kterém vystoupí například Sabrage, Debbi, Marek Ztracený, Kutheil, také já a další,“ láká na akci její zakladatelka a patronka Martina Pártlová.

Vloni benefici přišlo podpořit kolem 800 návštěvníků. „A velmi děkujeme za pomoc všem sponzorům, účastníkům a těm, kteří jakkoli pomohli a pomáhají,“ dodává Martina Pártlová.

Účast na beachvolejbalovém turnaji přislíbili Miss České republiky Tereza Chlebovská, Hana Mašlíková, Dominika Kadlčková, Kate Mátlová, Nikol Štíbrová, Jakub Kohák, fotbalisté Dynama, hokejisté NHL, KHL a budějckého Motoru, jako například Martin Hanzal, Milan Michálek, Filip Novák či Dominik Graňák, nebo fotbalový bouřlivák Tomáš Řepka se svou partnerkou Vlaďkou Erbovou.

„Výtěžek akce, který v loňském roce dosáhl částky 77777 korun, bude opět určen na pomoc s financováním služby fyzioterapie, kterou Centrum Bazalka svým klientům poskytuje,“ vysvětluje Martina Pártlová.

Přestože centrum získalo registraci nestátního zdravotnického zařízení v oboru fyzioterapie, tak s ním odmítla zdravotní pojišťovna podepsat smlouvu.

„Na fyzioterapeuta nepřísluší ani jiné dotace Ministerstva práce a sociálních věcí, a tak ho musí centrum financovat z vlastních zdrojů. Pro klienty je fyzioterapie obrovským přínosem, v průměru každý absolvuje tři individuální cvičení týdně. Jelikož trauma z cesty by eliminovalo veškerý efekt, není možné klienty na tyto procedury dovážet do smluvního zařízení pojišťovny,“ vysvětluje ředitelka Centra Bazalka Vanda Polívková.

Budějcká benefice pro Centrum Bazalka odstartuje v sobotu v osm hodin ráno, večerní kulturní program začne kolem 19. hodiny.

Zdroj: Tisková zpráva

Štítky Budějcká benefice pro Centrum Bazalka, Beach areál u Sportovní haly, České Budějovice, VIP osobnosti, fyzioterapie, Madeta Motor České Budějovice, Martina Pártlová, Marek Ztracený, Miss České republiky, National Hockey League, Kontinentální hokejová liga

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Budějcká benefice s řadou osobností podpoří fyzioterapii  |  Společnost  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.