Počasí dnes8 °C, zítra6 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

Budvar chutná. Zisk pivovaru roste, výstav piva byl rekordní

Budějovický Budvar zvýšil vloni meziročně zisk o více než 46 procent na 325,836 milionu korun. Podle auditovaných výsledků tržby za prodej vlastních výrobků a služeb dosáhly 2,186 miliardy korun, byly tak o 87 milionů vyšší než v roce 2012.

Podnik není součástí žádné pivovarnické skupiny, přesto množstvím vyrobeného piva v loňském roce obsadil čtvrtou pozici mezi pivovary v České republice. Výstav zaznamenal historické maximum - 1,423 milionu hektolitrů.

Dařilo se mu expandovat na zahraniční trhy, export tvořil 54 procent z výstavu. Pivo z Budějovického Budvaru bylo k dostání ve více než 65 zemích světa. Podle objemu exportních prodejů byl podnik druhým největším vývozcem piva.

„Také v roce 2013 pokračovaly vleklé soudní spory s dnes již pivovarnickou skupinou AB InBev. Podnik tak úspěšně dlouhodobě chrání své originální značky Budweiser a Budweiser Budvar před jejich americkou kopií po celém světě,“ uvádí ve výroční zprávě vedení podniku.

Soudní spory trvají od roku 1907. Ve sporech je zatím výrazně úspěšnější česká strana. V období 2000 až 2013 bylo ukončeno 184 soudních sporů a správních řízení, z nichž Budějovický Budvar vyhrál 125 případů a deset sporů skončilo smírem nebo remízou. Ke konci roku zbývalo dořešit 12 soudních sporů a 45 správních řízení.

Zdroj: ČTK

Štítky Budějovický Budvar, výstav piva, zisky, rok 2014, pivo, soudní spor, Česko, Anheuser-Busch InBev

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Budvar chutná. Zisk pivovaru roste, výstav piva byl rekordní  |  Společnost  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.