Počasí dnes19 °C, zítra20 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Bývalá kuchařka ze školní jídelny slaví 100. narozeniny

Marie Vondrová, obyvatelka Domova pro seniory Hvízdal, oslaví tuto neděli významné životní jubileum. Žena, která se narodila 30. prosince 1912 v Lékařově Lhotě u Sedlce, se dožije neuvěřitelných sta let!

Jubilantka vystudovala rodinnou školu v Českých Budějovicích a pracovala jako kuchařka ve školní jídelně. Ve volném čase jezdila za svými rodiči, kterým pomáhala s hospodářstvím. „Byla to dřina, ale bavilo mne to,“ vzpomíná.

Velmi ráda jezdívala na kole na nákupy, často do nedalekých Netolic, četla knihy a šila na stroji. Po svatbě se odstěhovala do českobudějovické  Baarovy ulice.

Její manžel pracoval jako úředník, v nízkém věku však zemřel při nehodě na motocyklu. Paní Vondrová má dceru Věru. Svůj úctyhodný věk přičítá těžké práci na poli, která ji zocelila.

„Oslavenkyně nikdy nekouřila, nepila, jen občas pivo pro osvěžení po těžké práci, a miluje čokoládu, což se promítne i v dárku, který pro ni chystám,“ poznamenal náměstek primátora města Petr Podhola, který Marii Vondrové přijde dnes dopoledne osobně poblahopřát.

Marie Vondrová žije v Domově pro seniory Hvízdal od 27. února 2009 a účastní se veškerých tamních kulturních akcí.

Budějcká Drbna jí přeje hodně zdraví a spoustu sil do dalších let!

Foto: www.domovproseniory-hvizdal.cz

Štítky Marie Vondrová, jubilantka, oslavenkyně, 100. narozeniny, Domov pro seniory Hvízdal, České Budějovice, Lékařova Lhota, Sedlce, Petr Podhola, Netolice

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Bývalá kuchařka ze školní jídelny slaví 100. narozeniny  |  Společnost  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.