Počasí dnes7 °C, zítra10 °C
Středa 24. dubna 2024  |  Svátek má Jiří
Bez reklam

Chystá se další demonstrace? Z Máje odvezli kontejnery

Z některých ulic budějckého sídliště Máj během dneška znovu začaly mizet kontejnery. Město i Policie České republiky se totiž připravují na další možné shromáždění demonstrantů, které bylo na magistrátu nahlášeno v závěru července jako pouliční průvod od nádraží k multikinu.

ČTĚTE TAKÉ: Magistrát další pochod a demonstraci na Máji zakázal

Pokud nějaká akce v sobotu proběhne, zcela jistě to bude v rozporu se zákonem. Správní odbor magistrátu totiž shromáždění zakázal a jeho rozhodnutí následně potvrdil i soud.

„Každý, kdo by se tohoto zakázaného shromáždění zúčastnil, poruší zákon - a tím pádem bychom s ním adekvátně naložili,“ varoval v pátek odpoledne mluvčí jihočeských policistů Jiří Matzner, další podrobnosti však prozradit nechtěl.

Důvodem zákazu je podle mluvčí Města České Budějovice Jitky Welzlové závěr správního odboru, že účel shromáždění směřuje k výzvě dopouštět se násilí a hrubé neslušnosti, k popírání nebo omezování osobních, politických nebo jiných práv občanů pro jejich národnost, pohlaví, rasu, původ, politické nebo jiné smýšlení, náboženské vyznání a sociální postavení nebo k rozněcování nenávisti a nesnášenlivosti z těchto důvodů nebo jinak porušovat ústavu a zákony.

Štítky protest, demonstrace, Máj, České Budějovice, magistrát, Policie České republiky, Sídliště Máj, kontejner

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Chystá se další demonstrace? Z Máje odvezli kontejnery  |  Společnost  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.