Počasí dnes15 °C, zítra17 °C
Pátek 26. dubna 2024  |  Svátek má Oto
Bez reklam

Magistrát další pochod a demonstraci na Máji zakázal

Shromáždění a pouliční průvod z vlakového nádraží před multikino CineStar bylo na sobotu 14. září oznámeno jistou fyzickou osobou budějckému magistrátu. Správní odbor však tento týden plánovanou akci zakázal. Rozhodnutí je sice nepravomocné, ale naprosto jednoznačné.

„Důvodem zákazu je závěr odboru, že účel shromáždění směřuje k výzvě dopouštět se násilí a hrubé neslušnosti, k popírání nebo omezování osobních, politických nebo jiných práv občanů pro jejich národnost, pohlaví, rasu, původ, politické nebo jiné smýšlení, náboženské vyznání a sociální postavení nebo k rozněcování nenávisti a nesnášenlivosti z těchto důvodů nebo jinak porušovat ústavu a zákony,“ vysvětlila důvod rozhodnutí mluvčí radnice Jitka Welzlová.

Štítky protest, demonstrace, Máj, České Budějovice, Cinestar, magistrát

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Badaxe Kocour

Tak bych si tipnul jak to (možná) dopadne, pokud se někdo bude chtít opravdu projít. Prostě od vlaku se skupina lidí projde spolu s několika místními průvodci, po trase Lannova, Sady, Dlouhý most a Husova. Kdo a proč tomu bude moci zabránit? Jít od vlaku třeba do hospody mi ani fízl bránit nemůže. No a na Máji se už přidají místní a cikorky zase budou čučet z oken, jak se to hemží. Navíc, pokud mají rozum v hlavě, tak se vypraví na celou atrakci o týden dřív nebo později a fízlové budou kdesi v háji. Povolený "pochod lze poměrně snadno zakázat, má docela dost pravidel. "Procházku z nádru do knajpy" budou mít o dost horší. Nedejbože že by třeba vystoupili na Severní zastávce a šli přes Nový most, to by fízlům už vůbec mohlo utéct a kombinace obého (data a místa) by je mohla s jejich intelektem, předváděným jejich krajským náčelníkem a Prcinou, by je mohla dovést rovnou do blázince :-) To by možná cikány ani nestihli ubránit a ti co se toulají u lesa jako buzeranti by tam možná ani nestihli dojít :-)

Pátek, 26. července 2013, 17:17Odpovědět

Magistrát další pochod a demonstraci na Máji zakázal  |  Společnost  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.