Počasí dnes20 °C, zítra18 °C
Sobota 4. května 2024  |  Svátek má Květoslav
Bez reklam

Den policie láká do areálu SKP na bohatý program

Krajské ředitelství policie Jihočeského kraje společně se svými partnery pořádá příští týden v úterý od osmi hodin ráno v areálu Sportovního klubu Policie ČR v Českých Budějovicích Den policie.

Jihočeští policisté si společně se svými hornorakouskými a bavorskými kolegy a dalšími partnery připravili bohatý program plný ukázek policejní práce, dětských soutěží a dovednostních testů.

Malí i velcí návštěvníci si budou moci prohlédnout vozidla, motocykly, výstroj i výzbroj, kterou jihočeští, hornorakouští i bavorští policisté potřebují ke své každodenní práci.

K vidění budou ukázky práce policejních psovodů či zásahové jednotky. Po celý den si policejní instruktoři připravili pro malé i větší návštěvníky možnost vyzkoušet si fyzické testy či střelbu na laserové střelnici. K vidění budou také ukázky sebeobrany.

Zpestřením pro velké i malé hosty bude možnost sestavit si s policejními specialisty kriminalistický portrét pachatele takzvaný identikit, nebo si stejným postupem po paměti zkusit nechat ´nakreslit´ co nejvěrnější obrázek maminky, tatínka, manželky či partnera, který si návštěvník bude moci odnést sebou domů.

V rámci akce bude také prezentován projekt jihočeské a hornorakouské policie Společně proti drogám, kdy policejní specialisté budou připraveni návštěvníkům vysvětlit nejen jak drogu poznat, ale také jim přiblíží rizika spojená s užíváním drog.

Novinkou letošního ročníku bude volejbalový turnaj, kterého se zúčastní hráči známých volejbalových klubů.

Během dne se uskuteční také II. kolo soutěže Detektivem na(ne)čisto, do které jsou zapojeny soutěžní týmy žáků z druhých stupňů základních škol z celého jihočeského regionu.

Na jedno dopoledne se tak šest týmů detektivů z 8. a 9. tříd základních škol stane součástí fiktivního detektivního příběhu a děti se ocitnou jako skuteční kriminalisté na místě závažného zločinu, který budou muset vyšetřit a odhalit jeho pachatele.

Bude to vražda? Loupež? Únos? Přepadení? Prodej drog? ... To bude odhaleno až na samotném místě činu. Detektivové budou mít za úkol prozkoumat místo činu, zajistit první stopy a důkazy a poté jim začne tvrdá práce. Týmy budou hledat i vyslýchat svědky a podezřelé, zajišťovat další stopy, bloudit ve slepých uličkách.

Pokud naleznou správnou cestu, která je zavede až k pachateli, tak mu samy nasadí pouta. Pečlivým vyšetřováním musí soutěžící detektivové nejen odhalit a zatknout pachatele, ale přijít i na správný motiv, který jej ke zločinu vedl.

K vidění toho bude ovšem připraveno daleko více, jako například dopravní hřiště BESIPu či rodinný fotbálek od E.ONu.

Přijďte nás i vy podpořit a využijte skvělou možnost nahlédnout pod pokličku soutěže Detektivem na(ne)čisto, která u dětí i učitelů vyvolala velké nadšení.

Mediálním partnerem Dne policie je Budějcká Drbna.

Tisková zpráva

Štítky Den policie, Sportovní klub policie České Budějovice, bohatý program, policie, Pražská konzervatoř, Policie České republiky, České Budějovice, Jihočeský kraj, droga, soutěž, BESIP

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Den policie láká do areálu SKP na bohatý program  |  Společnost  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.